Αρχική News Προωράκι που γεννήθηκε 600 γραμμάρια, πάει 1η φορά σπίτι του μετά από...

Προωράκι που γεννήθηκε 600 γραμμάρια, πάει 1η φορά σπίτι του μετά από 9 μήνες στη ΜΕΘ

Ένα κορίτσι από τη Λουιζιάνα που γεννήθηκε πρόωρα, πάει σπίτι του για πρώτη φορά μετά από 9 μήνες στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να είναι συγκινημένοι από την πρόοδό της.

Η Margo γεννήθηκε στις 25 εβδομάδες στις 14 Αυγούστου 2023, στο νοσοκομείου όπου εργαζόταν ως νοσοκόμα η μητέρα της. Ζύγιζε μόλις 600 γραμμάρια και, 3 εβδομάδες μετά τη γέννησή της, διαγνώστηκε με νεκρωτική εντεροκολίτιδα (πρόκειται για μια πολυπαραγοντική νόσο που προκαλεί διάφορες βλάβες στον γαστρεντερικό σωλήνα).

Μετά από 9 μήνες στη ΜΕΘ, εντατικές θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις, η μικρή μαχήτρια – όπως την αποκαλεί η μαμά της – κέρδισε όλες τις πιθανότητες και βγήκε νικήτρια! Τη μέρα που η μικρή Margo πήρε εξιτήριο, το νοσοκομείο διοργάνωσε μια μεγάλη γιορτή και της ευχήθηκε να είναι πάντα υγιής και χαρούμενη.

«Σκέφτομαι συνέχεια ότι ονειρεύομαι!», δήλωσε η μαμά της Margo. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα πάμε πραγματικά το μωρό μας στο σπίτι μας… Ήταν ένα μακρύ ταξίδι και είμαστε ενθουσιασμένοι επιτέλους η κορούλα μας θα περνάει χρόνο με τα αδέρφια της. Ανυπομονούμε για το καλοκαίρι που θα περάσουμε όλοι μαζί τον χρόνο που χρειαζόμαστε ως οικογένεια!».

Πηγή:mama365.gr