Αρχική News Πόσο κοστίζουν οι γυναικολογικές εξετάσεις με το ΓεΣΥ;

Πόσο κοστίζουν οι γυναικολογικές εξετάσεις με το ΓεΣΥ;

Πόσο-κοστίζουν-οι-γυναικολογικές-εξετάσεις-με-το-ΓεΣΥ;

Κάθε γυναίκα πρέπει, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να υποβάλλεται προληπτικά σε μια σειρά εξετάσεων. Οι γυναικολογικές εξετάσεις είναι αρκετά σημαντικές, αφού μπορούν να ανιχνεύσουν ακόμα και καρκινικά κύτταρα. Τι ισχύει όμως στο πλαίσιο του ΓεΣΥ και ποιο το κόστος σε σχέση με την προ ΓεΣΥ εποχή;

Η επίσκεψη σε γυναικολόγο δεν προαπαιτεί επίσκεψη σε προσωπικό ιατρό και παραπομπή στον γυναικολόγο, δηλαδή μπορεί μια γυναίκα να επισκεφθεί απευθείας γυναικολόγο, που είναι συμβεβλημένος στο ΓεΣΥ, αρκεί να είναι εγγεγραμμένη στους δικαιούχους και να διευθετήσει το ραντεβού της.

Όσον αφορά το κόστος των εξετάσεων, είναι αρκετά μειωμένο. Οποιαδήποτε εξέταση γίνεται στο χώρο του ιατρείου κοστίζει 6 ευρώ για τον ασθενή, συμπεριλαμβανομένου και το τεστ Παπανικολάου.

Πιο αναλυτικά:

sfc

Όσο αφορά τις γέννες, εμπίπτει στην ενδονοσοκομειακή περίθαλψη, η οποία θα ενταχθεί στο ΓεΣΥ κατά τη δεύτερη φάση εφαρμογής του σχεδίου, από την 1η Ιουνίου 2020. Σε περίπτωση που χρειάζεται ενδονοσοκομειακή περίθαλψη, η ασθενής πληρώνει όπως και προηγουμένως.

Τα αντισυλληπτικά χάπια δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των φαρμάκων.

Μέχρι στιγμής έχουν συμβληθεί με το ΓεΣΥ 45 γυναικολόγοι-μαιευτήρες. Δείτε εδώ ποιοι είναι.