Αρχική News Πόσες φορές άκουσες την ερώτηση: Μα ακόμα θηλάζεις, έχεις γάλα, χορταίνει το...

Πόσες φορές άκουσες την ερώτηση: Μα ακόμα θηλάζεις, έχεις γάλα, χορταίνει το μωρό;

Πόσες-φορές-άκουσες-την-ερώτηση:-Μα-ακόμα-θηλάζεις,-έχεις-γάλα,-χορταίνει-το-μωρό;

Όντας μαμά ενός αγοριού 10 μηνών κιόλας, έχω ακούσει απίστευτες ερωτήσεις περί… θηλασμού. 

Πριν ακόμα γεννήσω, έβλεπα πολλές γυναίκες γύρω μου που θήλαζαν και πάντα διερωτόμουν πως είναι το συναίσθημα. Η μικρή μου αδερφή ήταν μια από αυτές και θυμάμαι ότι τη θαύμαζα για αυτό που αντίκρυζα. 

Δεν είχα προσδιορίσει όμως εάν ήθελα ή όχι να το βιώσω και έτσι αποφάσισα να αφήσω τα πράγματα να κυλήσουν μόνα τους. Έτσι κι έγινε, μόλις γέννησα, το μωρό τοποθετήθηκε από την παιδίατρό μου στο στήθος μου και έδωσε οδηγίες στο μαιευτήριο ότι το μωρό θα θηλάζει αποκλειστικά. Αυτό, οφείλω να ομολογήσω, βοήθησε πάρα πολύ στην επιτυχία του θηλασμού. 

Το πρώτο βράδυ της ζωής του, ήταν στο στέρνο μου και στο στήθος μου, ήταν η ωραιότερη νύχτα της ζωής μου. Τα συναισθήματα απερίγραπτα που φαντάζομαι τα βιώνουν όλες οι νέες μανούλες. 

Το μωρό μου, αβίαστα και χωρίς κανένα πρόβλημα ήξερε που να βρει το γάλα και εγώ με τη σειρά μου, δεν του στερούσα την ανάγκη του αλλά όποτε ήθελε το έβαζα στην αγκαλιά μου και έπινε το γάλα του. 

Στην αρχή θυμάμαι δεν ένιωθα και πολύ καλά όταν βγαίναμε εκτός… αυτό το συναίσθημα διήρκησε μόνο δύο μέρες… μετά έμαθα τον τρόπο και με το κατάλληλο ντύσιμο, όπου και να ήμασταν ο Αντρέας μου, θήλαζε όποτε ήθελε ανενόχλητος όπως και η μαμά του. Ανάμεσα σε κόσμο δεν ένιωσα ποτέ ασχημα βλέμματα αντιθέτος, θαυμασμό και χαμόγελα ευγενικά. 

Βεβαίως μέχρι και σήμερα ακούω ερωτήσεις που με κάνουν να γελώ… ευτυχώς όμως που είχα τη στήριξη της παιδιάτρου και που είχα παρακολουθήσει όλα τα σεμινάρια θηλασμού πριν γεννήσω. 

Ερωτήσεις όπως

  • ” μα έχεις γάλα είσαι σίγουρη;” 
  • “χορταίνει το μωρό ή να του δωσεις ξένο γαλα να κοιμάται; “
  • ” μα τρώεις ότι θέλεις και θηλάζεις;” 

και η κορυφαία ερώτηση αφού το μωρό είναι 10 μηνών: “Μα ακόμα θηλάζεις;”

Ναι, ακόμα θηλάζω και είναι το ομορφότερο συναίσθημα, όπως λέει και η αγαπημένη μου Ειρήνη: Τα μωρά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα, κράτησε τα τώρα στην αγκαλιά σου που μπορείς… μετά δεν θα σου κοντεύει…”  Έτσι είναι αν σκεφτείς πόσες φορές αγκαλιάζεις τη μαμά σου σήμερα που μεγάλωσες! 

By: Νατάσα Ευριπίδου