Αρχική News Πως να “ξεγελάσουμε” τα παιδιά να τραφούν πιο υγιεινά

Πως να “ξεγελάσουμε” τα παιδιά να τραφούν πιο υγιεινά

Πως-να-“ξεγελάσουμε”-τα-παιδιά-να-τραφούν-πιο-υγιεινά

Τα παιδιά ζητούν πάντα να φάνε το πιο γλυκό και πιο το πιο αλμυρό. Με λίγα λόγια, το πιο νόστιμο! Έτσι απέχουν από τα περισσότερα λαχανικά και όσπρια ενώ ακόμα και στα φρούτα θα προτιμήσουν αυτά που τους φαίνονται πιο γλυκά, όπως είναι η μπανάνα. Αντί να τους κάνουμε πάντα το χατίρι και τελικά να τρέφονται όπως θέλουν εκείνα, κι όχι όπως κρίνουν οι γονείς, ας μάθουμε να τους παρουσιάζουμε αυτά που δεν τους αρέσουν, με έναν τρόπο στον οποίο δεν μπορούν να αντισταθούν!

Και πρώτα από όλα ας μάθουμε να “κρύβουμε” τα λαχανικά με τους εξής τρόπους:

Υπάρχουν πολλές συνταγές για μπιφτέκια με λαχανικά και όσπρια που περιέχουν ό,τι πιο υγιεινό υπάρχει αλλά το παιδί δεν μπορεί να καταλάβει ότι δεν πρόκειται ακριβώς για κρέας…

1- Βράζετε και λιώνετε κάποιο όσπριο (γίγαντες, ρεβίθια ή οτιδήποτε άλλο), το ίδιο κάνετε και σε αρακά, μπρόκολο, πατάτες, κολοκυθάκια, διάφορα μυρωδικά, γλυκιά πάπρικα που δίνει ωραίο κόκκινο χρώμα. Τα ζυμώνεται με λίγο ελαιόλαδο κι ένα αβγό, τα αλευρώνετε από έξω και τα ψήνετε ή τα τηγανίζετε. Πολύ δύσκολο να καταλάβουν τα παιδιά τι έχουν μέσα.

2 -Αντί να κάνετε πουρέ πατάτας συνεχώς, δοκιμάστε με την ίδια ακριβώς συνταγή να κάνετε πουρέ με κουνουπίδι. Θα εκπλαγείτε πόσο μοιάζουν.

 

Συνέχεια στο ygeiawatch.com.cy