Αρχική News Ποιοι είναι οι μήνες με τις περισσότερες γέννες στην Κύπρο;

Ποιοι είναι οι μήνες με τις περισσότερες γέννες στην Κύπρο;

Ποιοι-είναι-οι-μήνες-με-τις-περισσότερες-γέννες-στην-Κύπρο;

Οι μήνες με τις περισσότερες γεννήσεις στην Κύπρο είναι ο Αύγουστος, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Από την άλλη πλευρά, οι μήνες με τις λιγότερες γεννήσεις είναι ο Φεβρουάριος, ο Μάρτιος και ο Απρίλιος. Σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας, η οποία βασίζεται σε στοιχεία του 2017, το 26,2% των παιδιών στην ΕΕ γεννιούνται τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο. Το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών που γεννήθηκαν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες καταγράφηκε στη Σλοβενία και την Εσθονία και το χαμηλότερο στη Μάλτα.

Για την Κύπρο τα στοιχεία δείχνουν ότι ο μήνας με τις περισσότερες γεννήσεις είναι ο Οκτώβριος (9,5%), ενώ ακολουθούν ο Αύγουστος (9,2%) και ο Σεπτέμβριος (9,1%). Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Νοέμβριος (8,9%), ενώ ακολουθεί ο Ιούλιος (8,7%). Στις επόμενες τρεις θέσεις βρίσκονται ο Ιανουάριος, ο Ιούνιος και ο Δεκέμβριος (και οι τρεις 8,4%), ενώ ακολουθεί ο Μάιος (8%), ο Μάρτιος (7,4%), ο Φεβρουάριος (7%) και ο Απρίλιος (6,9%). Σημειώνεται πάντως ότι η Κύπρος έχει το τρίτο πιο χαμηλό ποσοστό γονιμότητας στην ΕΕ (1,32%), μετά τη Μάλτα (1,26%) και την Ισπανία (1,31%). Ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 1,59%.

dialogos.com.cy