Αρχική News Πότε πέφτουν τα μαλλιά του μωρού;

Πότε πέφτουν τα μαλλιά του μωρού;

Γιατί και πότε πέφτουν τα μαλλιά του μωρού;

Ακόμα κι αν το μωρό σας δεν έχει καθόλου μαλλιά όταν γεννιέται, έχει τριχοθυλάκια ήδη από την 14η με 15η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Στην πραγματικότητα τα περισσότερα μωρά δεν έχουν σχεδόν καθόλου όταν γεννιούνται και το ανεπαίσθητο χνούδι που έχουν τις πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννησή τους πέφτει τους πρώτους 2 με 3 μήνες.

Γιατί πέφτουν τα μαλλιά του μωρού;
Είτε το μωρό σας γεννήθηκε με μπόλικα μαλλιά, είτε όχι, η βρεφική τριχόπτωση είναι συχνή, φυσιολογική και δεν υπάρχει λόγος να ανησυχήσετε.

Πώς θα φροντίσω σωστά τα μαλλιά του μωρού μου

Οι λόγοι ποικίλουν. Μπορεί απλώς να οφείλεται στο γεγονός ότι τα μωρά είναι ξαπλωμένα για μεγάλο διάστημα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Άλλος λόγος είναι οι ορμονικές αλλαγές. Eνώ δηλαδή κάποια τριχοθυλάκια βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης κατά τον τοκετό, μία ξαφνική αλλαγή στις ορμόνες μπορεί να αλλάξει τη συνθήκη αυτή και τα μαλλιά να πέσουν.

Τα μωρά χάνουν τα μαλλιά τους σε διάστημα έως και 6 μήνες μετά την γέννα αμέσως μετά βγαίνουν τα νέα μαλλιά τα ο οποία μπορεί να έχουν τελείως διαφορετικό χρώμα και υφή. Να σημειώσουμε επίσης ότι μπορεί να μην παρατηρήσετε την τριχόπτωση του μωρού καθώς σε κάποιες περιπτώσεις συμβαίνει ταυτόχρονα με την ανάπτυξη νέων τριχών.

moro-pianei-ta-mallia-tou.jpg

Πώς φροντίσετε τα μαλλιά του μωρού

Μην έχετε το μωρό πολύ ώρα ξαπλωμένο ανάσκελα. Είναι σύνηθες τα μωρά τους πρώτους μήνες να εμφανίζουν σημεία χωρίς μαλλιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους λόγω του χρόνου που περνούν ξαπλωμένα ανάσκελα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αν και πρέπει πάντα να βάζετε το μωρό σας ανάσκελα για ύπνο (είναι η πιο ασφαλής στάση και μπορεί να αποτρέψει το Σύνδρομο Αιφνίδιου Θανάτου ), προσπαθήστε όταν είναι ξύπνιο να το σηκώνετε ανά τακτά διαστήματα.

Αποφύγετε το υπερβολικό βούρτσισμα. Το συχνό βούρτσισμα ακόμα και για τα μωρά που έχουν τόσο μαλακά μαλλιά συνεπάγεται φθορά και σπάσιμο της τρίχας.

Εστιάστε στην υγιεινή διατροφή. Είναι απαραίτητη για τη συνολική ανάπτυξη του μωρού και για την ανάπτυξη της τρίχας κατά συνέπεια. Το μητρικό γάλα ή η το γάλα σε φόρμουλα είναι ό,τι χρειάζεται το μωρό σας μέχρι και τον 6ο μήνα. Μόλις ξεκινήσει τις στερεές τροφές εισάγετε μια μεγάλη ποικιλία από υγιεινές τροφές και εστιάστε στα θρεπτικά συστατικά που είναι ιδιαίτερα σημαντικά όπως οι πρωτεΐνες, το ασβέστιο, οι σύνθετοι υδατάνθρακες, ο σίδηρος, τα ωμέγα-3 λιπαρά και οι βιταμίνες Α, Β, C και Ε.

Δοκιμάστε το λάδι καρύδας. Κάντε για λίγα λεπτά απλό μασάζ στο κεφάλι του μωρού. Καλό είναι φυσικά πρώτα να έχετε πάρει την έγκριση από τον παιδίατρό σας.

Μην λούζετε το μωρό κάθε μέρα. Ιδιαίτερα για τα νεογέννητα, δεν υπάρχει καμία ανάγκη. Σημαντικό επίσης είναι να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα που είναι φτιαγμένα αποκλειστικά για βρέφη.

Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα με μαλακές τρίχες ή μια χτένα με φαρδιά δόντια.

Πηγή:mothersblog.gr