Αρχική News Παιδικό μαγιό: Αυτό είναι το χρώμα που πρέπει να αποφύγετε

Παιδικό μαγιό: Αυτό είναι το χρώμα που πρέπει να αποφύγετε

Ακόμη και αν δεν το έχετε σκεφτεί η ασφάλεια του παιδιού σας μπορεί να εξαρτάται από το χρώμα του μαγιό που επιλέγετε
Το καλοκαίρι είναι εδώ επισήμως! Όλοι ξέρουμε ότι αυτό σημαίνει ατελέιωτες ώρες στις παραλίες πάντα παρέα με αντηλιακό, τοστάκια, φρουτάκια και κουβαδάκια για να απασχολούνται τα παιδια. Φυσικά απαραίτητη είναι και η αγορά ενός νέου μαγιό για το φετινό καλοκαίρι.

Πριν όμως κάνετε ακόμη την νέα αγορά υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να λάβετε υπόψιν και αφορά το χρώμα μαγιό που θα φορέσει το παιδί.

Ακόμη και αν δεν το έχετε σκεφτεί, υπάρχει ένα χρώμα το οποίο πρέπει όλοι οι γονείς να αποφεύγουν να το αγοράσουν για το παιδί τους, για να μην διακυβεύεται η ασφάλεια του.

Το χρώμα λοιπόν που καλύτερα να αποφύγετε είναι το μπλε. Όσο όμορφο και αγαπητό χρώμα και αν είναι μπορεί να σας δυσκολέψει να εντοπίσετε το παιδί μέσα στο νερό, είτε στη θάλασσα είτε στην πισίνα.

Υπάρχει κατάλληλο χρώμα για το παιδικό μαγιό;

Μπορεί να μην δίνετε πολύ προσοχή στο χρώμα και το σχέδιο του μαγιό που επιλέγετε για το παιδί και να επιλέγετε με κριτήριο  τι του αρέσει, ωστόσο ίσως είναι καλό να έχετε κατά νου και αυτήν την πληροφορία.

Μπορείτε να επιλέξετε έντονα neon χρώματα, τα οποία θα είναι ορατά μέσα στο νερό όπως για παράδειγμα το φούξια, το κόκκινο, το πορτοκαλί. Προτιμήστε επίσης ένα μαγιό με διάφορα σχέδια.

Φυσικά, είναι πολύ σημαντικό να επισημάνουμε ότι το χρώμα του μαγιό από μόνο του δεν είναι αρκετό για να εξασφαλίσετε την αφάλεια του παιδιού σας μέσα στη θάλασσα ή την πισίνα.

Είναι πολύ σημαντικό να μην αφήνετε το παιδί σας χωρίς επίβλεψη, ακόμη και αν του έχετε φορέσει σωσίβιο ή μπρατσάκια ή ακόμη και αν ξέρει να κολυμπάει.

Πηγή: imommy.gr