Αρχική News Παιδικά σωσίβια: Ποιο είναι το πιο ασφαλές ανάλογα με την ηλικία του...

Παιδικά σωσίβια: Ποιο είναι το πιο ασφαλές ανάλογα με την ηλικία του παιδιού

Πώς μπορείτε να είστε σίγουρη ότι έχετε αγοράσει το σωστό σωσίβιο για το παιδί σας;

Όταν πρόκειται για το παιχνίδι στο νερό -σε θάλασσα ή πισίνα- η ασφάλεια είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε για να περάσετε ήρεμα το Σαββατοκύριακό σας στην παραλία ή τις διακοπές σας.

Τι πρέπει να κοιτάξετε όταν επιλέγετε σωσίβιο

1. Διαβάστε την ετικέτα

Ελέγξτε την ετικέτα στο σωσίβιο και διαβάστε την περιγραφή του προϊόντος. Επιλέξτε ένα σωσίβιο που είναι εγκεκριμένο και βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλο για το βάρος του παιδιού σας και την προβλεπόμενη δραστηριότητα στο νερό .

Να θυμάστε ότι τα βοηθήματα κολύμβησης και τα παιχνίδια δεν αποτρέπουν τον πνιγμό και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται στη θέση των εγκεκριμένων σωσιβίων.

2. Ελέγξτε την εφαρμογή

Τα σωσίβια έχουν σχεδιαστεί για να μπορεί αυτός που το φορά να επιπλέει στο νερό, αλλά το σωσίβιο πρέπει να εφαρμόζει σωστά.

Πρώτον, ελέγξτε όλους τους ιμάντες, τις αγκράφες και το φερμουάρ . Στη συνέχεια, ελέγξτε την εφαρμογή ανασηκώνοντας απαλά τους ώμους του παιδιού. Κατά γενικό κανόνα, αν το σωσίβιο χτυπά στο πηγούνι ή στα αυτιά του, σημαίνει πως είναι πολύ μεγάλο ή οι ιμάντες είναι χαλαροί.

Να θυμάστε ότι τα σωσίβια δεν υποκαθιστούν τη στενή επίβλεψη των παιδιών. Ως γονείς θα πρέπει να είστε σε απόσταση αναπνοής από τα μικρά παιδιά.

Τι σωσίβιο να επιλέξετε ανάλογα με την ηλικία

1. Μωρά (κάτω των έξι μηνών)

Τα βρέφη δεν μπορούν να στηρίξουν το κεφάλι τους πριν τον 5ο μήνα. Επομένως, μέχρι τότε, αρκεστείτε σε μικρές βουτιές σε ρηχά και ζεστά νερά, κρατώντας το μικρό σας αγκαλιά.

Σωσίβιο με σκέπαστρο/ τέντα

Από τον 6ο μήνα το μικρό θα μπορεί να στηρίζει το κεφάλι του και να κάθεται. Τότε, είναι η στιγμή να αγοράσετε ένα σωσίβιο με καθισματάκι και στήριγμα κεφαλής για να κρατά το κεφάλι του.

2. Νήπια και μικρά παιδιά (από 2 ετών και άνω)

Τουβλάκια κολύμβησης & εκπαιδευτικό σωσίβιο

Όσο το παιδί σας μεγαλώνει θα μπορεί να χαρεί πιο άνετα – και εσείς μαζί του- το παιχνίδι στο νερό. Ένα σωσίβιο-γιλέκο είναι ό,τι πιο ιδανικό για παιδιά ηλικίας 2 ετών και άνω, καθώς έτσι έχουν ελεύθερα τα χέρια τους.

  • Από τα 3 και μετά, μπορείτε να φορέσετε στο μικρό σας μπρατσάκια, σωσίβιο μέσης με τουβλάκια, μακαρόνι ή και να του δώσετε μια σανίδα.
  • Μετά τα 4 έτη, το παιδί σας είναι σε θέση να μάθει πια να κολυμπάει μόνο του. Στην αρχή ωστόσο τα μπρατσάκια και η κουλούρα είναι απαραίτητα.

Μη ξεχνάτε πως δεν υπάρχει μέσο που είναι τόσο ασφαλές, ώστε να μπορεί ο γονέας να επαναπαυθεί όταν το παιδί του βρίσκεται στο νερό. Πρέπει πάντα να έχετε την προσοχή σας στραμμένη πάνω του.

Πηγή:mothersblog.gr