Αρχική News Παιδιά: Το μυστήριο του Άγιου Βασίλη στην εποχή του ίντερνετ

Παιδιά: Το μυστήριο του Άγιου Βασίλη στην εποχή του ίντερνετ

Πολλοί γονείς με μικρά παιδιά παροτρύνουν τη Google να αλλάξει την απάντηση στην ερώτηση: «Είναι ο Άγιος Βασίλης αληθινός;»…

Οι γονείς εδώ και χρόνια προσπαθούν να διατηρήσουν το μύθο και τη μαγεία του Άγιου Βασίλη για τα παιδιά τους, αλλά αυτό γίνεται όλο και πιο δύσκολο στην εποχή του διαδικτύου.

Με μια γρήγορη αναζήτηση στο Google, για παράδειγμα, η πρώτη απάντηση που θα δει ένα παιδί είναι η εξής: «Παρόλο που δεν υπάρχει άνθρωπος στον ουρανό που οδηγεί ένα έλκηθρο που το τραβούν τάρανδοι, ο Άγιος Βασίλης δεν είναι ένα εντελώς επινοημένο πρόσωπο…».

Έτσι, οι γονείς στρέφονται στο διαδίκτυο, και συγκεκριμένα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να εκφράσουν την απογοήτευσή τους για τα spoilers.

Γιατί είναι σημαντικό να κρατήσετε τη μαγεία του Άγιου Βασίλη ζωντανή

Κρατήστε ζωντανό τον μύθο του Άγιου Βασίλη γιατί κατά κύριο λόγο τους προσφέρει χαρά ενώ ολόκληρη η διαδικασία της προσμονής και της προετοιμασίας για τον ερχομό του, γεμίζει με ευχαρίστηση τις παιδικές τους ψυχές.

Με το να περιμένει τον Άγιο Βασίλη, μαθαίνει να πιστεύει δίχως να χρειάζεται χειροπιαστές αποδείξεις. Μπορεί ανά περιόδους να σας ζητάει επιβεβαιώσεις ή και να φτάνει στο σημείο να τον αμφισβητεί, αφού δεν τον βλέπει, αλλά είναι σημαντικό να του υπενθυμίζεται πως, τελικά, έρχεται ακριβώς επειδή τον πιστεύει.

Με αυτόν τον τρόπο, θα μάθει μεγαλώνοντας να πιστεύει στους στόχους και τα όνειρα του, πριν ακόμα τα υλοποιήσει, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό καθώς λειτουργεί ενδυναμωτικά στην ψυχολογία του, που θα το συνοδεύει και θα το βοηθά στην μετέπειτα ζωή του.

Επιπλέον, ο Άγιος Βασίλης ενσαρκώνει την πραγματική σημασία της γιορτής των Χριστουγέννων. Με τον συμβολισμό του Άγιου Βασίλη, τα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν ευκολότερα την πραγματική σημασία των γιορτών, που είναι η γενναιοδωρία και η αγάπη προς κάθε άνθρωπο.

Μέσα από την ιστορία του Αγίου Βασίλη μπορείτε και εσείς να στηρίξετε και να περάσετε στα παιδιά τις σημαντικές αξίες, στις οποίες βασίζονται οι γιορτές, ώστε να μάθει και εκείνο με την σειρά του να είναι γενναιόδωρο στους γύρω του.

Πηγή:imommy.gr