Αρχική News Οι 5 Κινήσεις που Πρέπει να Κάνετε για να Μετατρέψετε το Βρεφικό...

Οι 5 Κινήσεις που Πρέπει να Κάνετε για να Μετατρέψετε το Βρεφικό Δωμάτιο σε Παιδικό

Οι-5-Κινήσεις-που-Πρέπει-να-Κάνετε-για-να-Μετατρέψετε-το-Βρεφικό-Δωμάτιο-σε-Παιδικό

Το πότε έφτασε το παιδάκι σας να γίνει 2 ή 3 χρονών σίγουρα είναι κάτι που ποτέ δεν καταλάβατε και όμως συνέβη. Τα μωρά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα και μπορεί εσείς να προετοιμάζατε το βρεφικό δωμάτιο σχεδόν ένα χρόνο αλλά πλέον ίσως πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά να το ξανααλλάξετε. Πώς θα καταλάβετε αν το βρεφικό δωμάτιο πρέπει να γίνει παιδικό;

Αν το παιδί σας πλέον μπορεί να σκαρφαλώνει από την κούνια και να βγαίνει απ’έξω μόνο του, τότε ήρθε η ώρα που τρέματε να παραδεχτείτε εδώ και καιρό. Το μωρό σας δεν είναι πλέον μωρό αλλά ένα μικρό χαριτωμένο παιδάκι που χρειάζεται ένα εξίσου χαριτωμένο παιδικό δωμάτιο.

Κρεβάτι Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αλλάξετε είναι το κρεβάτι. Η κούνια πλέον είναι πολύ μικρή αλλά και επικίνδυνη για να μην σκαρφαλώσει το παιδί σας και πέσει από κάτω. Μετατρέψτε την κούνια σε κρεβάτι (αν είναι από τις κούνιες που μετατρέπονται) ή αγοράστε ένα κρεβάτι που να είναι κατάλληλο για παιδιά από 2 έως 8 χρονών (χαμηλό δηλαδή). Αν θέλετε να είστε σίγουροι ότι το παιδάκι σας θα είναι ασφαλές την ώρα που κοιμάται τότε προτιμήστε να βγάλετε τη μια μεριά της κούνιας με τα κάγκελα και να προσθέσετε ένα πιο μικρό προστατευτικό που θα εμποδίζει το παιδί σας να πέσει από το κρεβάτι ενώ κοιμάται αλλά θα το διευκολύνει να κατεβαίνει εύκολα το πρωί όταν ξυπνάει.

thehomeissue_nursery01-544x354.jpg

Βγάλτε τα κάγκελα από τη μια μεριά και αντικαταστήστε τα με ένα μικρό προστατευτικό.

Σεντόνια και μαξιλαράκια Όσο το παιδάκι σας μεγαλώνει θα πρέπει να δίνετε μεγάλη βάση στο τι είδους μαξιλάρι χρειάζεται. Ρωτήστε τον παιδίατρο ποιο είναι το κατάλληλο μαξιλάρι για κάθε ηλικία και αγοράστε σεντόνια και σκεπάσματα που να ταιριάζουν στο νέο του κρεβάτι. Μπορείτε να ρωτήσετε και το ίδιο το παιδάκι σας τι σχέδια θέλει να έχουν τα καινούρια του σεντόνια.

Αλαξιέρα Οι περισσότερες αλαξιέρες είναι πλέον συρταριέρες που απλά έχουν μια άνετη και μεγάλη επιφάνεια πάνω πάνω για να αλλάζετε την πάνα του μωρού σας. Αφού πλέον αυτή τη δουλειά μπορείτε να την κάνετε και στο κρεβάτι, βγάλτε την αλαξιέρα από την κούνια και βάλτε την σε κάποιο άλλο μέρος του δωματίου αξιοποιώντας την πλέον ως συρταριέρα και διακοσμώντας την με τα παιχνιδάκια του μωρού σας.

thehomeissue_nursery02-544x354.jpg

Μια συρταριέρα μπορεί άνετα να γίνει αλαξιέρα.

Αδειάστε τον χώρο Μπορεί το μωράκι σας μέχρι τα 2 του χρόνια να μην χρειάζεται μεγάλη άπλα στο δωμάτιό του για να παίξει, αλλά από τα 2 και μετά ολόκληρο το σπίτι καταλαμβάνεται από έναν μικρό μπόμπιρα ή μια μικρή σουσουράδα που φαίνονται να είναι οι πραγματικοί κυρίαρχοι όλου του σπιτιού. Παιχνίδια παντού, κούκλες, αυτοκινητάκια και ένα όμορφο χάος που στην πραγματικότητα κανέναν γονιό δεν ενοχλεί. Φτιάξτε λοιπόν το δωμάτιο κατάλληλο για παιχνίδι και διασκέδαση γιατί μέχρι τα 6 αυτή θα είναι η βασική απασχόληση του παιδιού σας.

Διακοσμήστε ανάλογα Όσο μεγαλώνει το παιδάκι σας τόσο πιο έντονο είναι το αίσθημα της αυτονομίας. Γι’αυτό φροντίστε να φτιάξετε έτσι το δωμάτιό του ώστε να μπορεί να ζει μέσα σε αυτό ελεύθερο και χωρίς περιορισμούς.

 

Συνέχεια στο spirossoulis.com