Αρχική News Ο μικρός Κωνσταντίνος αποφοίτησε από το νηπιαγωγείο – Ο τεράστιος αγώνας του...

Ο μικρός Κωνσταντίνος αποφοίτησε από το νηπιαγωγείο – Ο τεράστιος αγώνας του για επιστροφή στο σχολείο

Ο-μικρός-Κωνσταντίνος-αποφοίτησε-από-το-νηπιαγωγείο-–-Ο-τεράστιος-αγώνας-του-για-επιστροφή-στο-σχολείο

Μετά από μια τεράστια προσπάθεια, ο μικρός Κωνσταντίνος αποφοίτησε από το νηπιαγωγείο, και η ιστορία του αγγίζει τις καρδιές όλων στην Κύπρο. Σύμφωνα με μια δημόσια ανάρτηση της Γενικής Γραμματέα της ΠΟΑΑ Λεμεσού, Ζωζώ Χριστοδούλου, ο μικρός Κωνσταντίνος κατάφερε να αποφοιτήσει, παρά το γεγονός ότι προηγουμένως είχε περάσει αρκετές εβδομάδες σε αναγκαστική καραντίνα στο σπίτι.

Η ιστορία του μικρού Κωνσταντίνου

Σύμφωνα με το θέμα, το οποίο είχε αναδείξει από τον Νοέμβριο του 2022 η ΠΟΑΑ Λεμεσού – Παγκύπρια Οργάνωση Αποκατάστασης Αναπήρων, ο μικρός Κωνσταντίνος έμεινε για βδομάδες εκτός του σχολικού περιβάλλοντα χώρου.

«Παρά το ότι ο μικρός Κωνσταντίνος Κόντος έχει ολες τις ιατρικές βεβαιώσεις που αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας την αναγκαιότητα αποκλειστικής συνοδού βάσει και σχετικής γνωματεύσεως και από το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα γενετικής. 

Το παιδί εδώ και 6 εβδομάδες δεν πηγαίνει σχολείο αφού τίθενται θέματα της ασφάλειάς του, την ώρα δε που η φοίτηση στην προδημοτική είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ. Εκ των πραγμάτων, κανένας δεν έχει ενδιαφερθεί ουσιαστικά,  γιατί αυτό το αγόρι όλο αυτό το διάστημα δεν παρουσιάζεται στο σχολείο.

Αξίζει να αναφερθεί, πως ο συνδετικός λειτουργός του Κωνσταντίνου εισηγήθηκε να μεταγραφεί στο νηπιαγωγείο του Ύψωνα όπου θα μοιράζεται τον συνοδό με ακόμη ένα παιδάκι. Έγιναν συνεντεύξεις για την πρόσληψη συνοδού στην οποία συμμετείχαν οι γονείς των δύο παιδιών. Η επικρατέστερη που ήταν η μόνη από την λίστα που μπορούσε να ανταποκριθεί στις εξειδικευμένες ανάγκες του Κωνσταντίνου δεν μπορεί να εργοδοτηθεί, με τις επιλαχούσες να μην έχουν την τεχνογνωσία να αναλάβουν τον μικρό Κωνσταντίνο.

Ο Κωνσταντίνος φεύγει από το γνώριμο περιβάλλον του νηπιαγωγείου Κολοσσίου για να πάει σε ένα άγνωστο χώρο ώστε να έχει συνοδό και να πηγαίνει με ασφάλεια στο σχολείο. Η συνοδός που θα προσληφθεί πρέπει -αν μη τι άλλο- να έχει την ικανότητα να ανταποκρίνεται στις πολλαπλές ανάγκες του παιδιού. Αυτό προνοεί η ίδια η Σύμβαση των ΗΕ για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ. Δυστυχώς,  η Σύμβαση για ακόμη μία φορά δεν τηρείται.

Η ΠΟΑΑ Λεμεσού Παγκύπρια Οργάνωση Αποκατάστασης Αναπήρων είναι δίπλα σου μικρέ μου, για να βρεθεί μια μόνιμη λύση», είχε γράψει η Γενική Γραμματέας της ΠΟΑΑ Λεμεσού.

Στις 9 Δεκεμβρίου, ο μικρός Κωνσταντίνος κατάφερε να επιστρέψει στο σχολείο.

Πηγή:omegalive.com.cy