Αρχική News Ο μικρός Ηλίας μας θέλει όλους δίπλα του – Όλοι μαζί μια...

Ο μικρός Ηλίας μας θέλει όλους δίπλα του – Όλοι μαζί μια γροθιά για να βρεθεί συμβατός δότης μυελού των οστών

Μέσω της εκπομπής «Μέρα Μεσημέρι» του ΑΝΤ1, η μητέρα του μικρού Ηλία, Ηλιάνα Γκαγκάνα, κάνει έκκληση για τη βοήθεια στη διάσωση του γιου της μέσω της ανεύρεσης συμβατού δότη μυελού των οστών.

Ο μικρός Ηλίας, από την Κατερίνη, δίνει τη δεύτερη μάχη του με την οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία, την οποία αντιμετωπίζει από την ηλικία των τριών ετών. Η κατάσταση του απαιτεί άμεση μεταμόσχευση μυελού των οστών για να έχει ελπίδες να ξεπεράσει την ασθένεια.

Η μητέρα του, με την καρδιά γεμάτη ελπίδα, κάλεσε όλους όσους μπορούν να αφιερώσουν δύο λεπτά από τον χρόνο τους για να δώσουν δείγμα και να γίνουν πιθανοί δότες. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο μπορούν να βοηθήσουν τον Ηλία, αλλά και άλλους ανθρώπους που μάχονται με τον καρκίνο.

«Ο ίδιος ο άνθρωπος είναι το φάρμακο για τη λευχαιμία», υπογράμμισε η κ. Γκαγκάνα, εξηγώντας την επείγουσα ανάγκη για δότη. Μέχρι στιγμής, δεν έχει βρεθεί συμβατότητα σε καμία χώρα, ενώ ο Ηλίας χρειάζεται δότη με συμβατότητα τουλάχιστον 95%, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί.

Η ίδια εξήγησε ότι η διαδικασία δειγματοληψίας είναι απλή και εύκολη, και μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε είναι ηλικίας 18 έως 45 ετών. Μια απλή λήψη σάλιου με μια μπατονέτα είναι αρκετή για να καταχωρηθεί κάποιος στη διεθνή βάση δεδομένων δοτών μυελού των οστών.

«Αρκούν λίγα λεπτά για να χαρίσουμε ξανά το χαμόγελο στον Ηλία και σε όλους όσους το χρειάζονται», τόνισε. Σε περίπτωση που βρεθεί συμβατός δότης, η διαδικασία λήψης μυελού των οστών είναι πλέον ανώδυνη και γίνεται όπως μια αιμοληψία.

Όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν δείγμα μπορούν να επισκεφθούν το πλησιέστερο Τμήμα Αιμοδοσίας σε οποιοδήποτε νοσοκομείο, αφού πρώτα διευθετήσουν ραντεβού τηλεφωνικά.

«Ας γίνουμε όλοι μια γροθιά», προτρέπει η κ. Γκαγκάνα. «Ας αφιερώσουμε λίγα λεπτά από τον χρόνο μας για να προσφέρουμε το πιο πολύτιμο δώρο ζωής σε κάποιον που μας χρειάζεται».

ant1live.com