Αρχική Family Fun Ο Δήμος Λακατάμιας για τα τρία πάρκα που παραδόθηκαν στο κοινό

Ο Δήμος Λακατάμιας για τα τρία πάρκα που παραδόθηκαν στο κοινό

Παραδόθηκαν στο κοινό 3 καινούργια πάρκα με παιδότοπους στο Δήμο Λακατάμιας.

Ο Δήμος Λακατάμιας σε ανάρτηση του στην επίσημη σελίδα του στο Facebook αναφέρεται στα τρία πάρκα που εγκαινιάστηκαν αυτό το διάστημα και τα οποία παραδόθηκαν στο κοινό.Η ανάρτηση:

Τα πάρκα ονοματοδοτήθηκαν προς τιμήν των αείμνηστων προέδρων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, Τάσσου Παπαδόπουλου και Γλαύκου Κληρίδη.
________________________________________
Τρία καινούργια πάρκα με παιδότοπους, αφιερωμένα προς τιμήν των αείμνηστων προέδρων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, Τάσσου Παπαδόπουλου και Γλαύκου Κληρίδη, παραδόθηκαν τις προηγούμενες βδομάδες στο Δήμο Λακατάμιας. Οι τελετές εγκαινίων πραγματοποιήθηκαν στις 11, 17 και 24 Φεβρουαρίου, από τους Υπουργούς Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργο Παπαναστασίου, Οικονομικών κ. Μάκη Κεραυνό και Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου, αντίστοιχα.

Η απόφαση για ονοματοδοσία των πάρκων προς τιμήν των αείμνηστων προέδρων της Κυπριακής Δημοκρατίας, λήφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Λακατάμιας, στη συνεδρία του ημερομηνίας 12 Μάϊου 2022.

Σε όλα τα πάρκα τοποθετήθηκαν παιδικά παιγνίδια, όπως κούνιες, τσουλήθρες, σύνθετα παιχνίδια με διάφορες δραστηριότητες, όλα ελεγμένα και πιστοποιημένα βάσει σύγχρονων ευρωπαϊκών προδιαγραφών, και τραπεζόπαγκοι με επιτραπέζια παιγνίδια προσβάσιμοι και σε άτομα με αναπηρίες. Στο πάρκο Δημήτρη Χριστόφια έχουν τοποθετηθεί τραπέζια επιτραπέζιας αντισφαίρισης, προσβάσιμα σε άτομα με κινητικά προβλήματα ή αναπηρίες. Στα πάρκα Τάσσου Παπαδόπουλου και Γλαύκου Κληρίδη έχουν τοποθετηθεί και υπαίθρια όργανα γυμναστικής. Περαιτέρω, στο πάρκο Γλαύκου Κληρίδη υπάρχει και γήπεδο μπάσκετ, ενώ στον χώρο λειτουργεί και καφεστιατόριο.

Στο Δήμο Λακατάμιας υπάρχουν σήμερα 25 πάρκα με παιδότοπους, 7 γηπέδα καλαθόσφαιρας, πάρκο τροχοπεδιλισμού, πίστα ποδηλάτων, χώροι κοινωνικής άθλησης, καθώς και ένα πρότυπο Πάρκο Σκύλων, έκτασης 2,500 τετραγωνικών μέτρων.

Ως Δήμος καταβάλλουμε μια συνεχή προσπάθεια να προσφέρουμε στου Δημότες μας πάρκα και χώρους πρασίνου που να ανακρίνονται στις προσδοκίες τους, με μόνη αξίωση, οι χώροι αυτοί να προστατεύονται από τους επισκέπτες τους.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ