Αρχική News Ο Αδάμος Χατζήπαναγή Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Παιδιατρικής

Ο Αδάμος Χατζήπαναγή Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Παιδιατρικής

Ο-Αδάμος-Χατζήπαναγή-Πρόεδρος-της-Ευρωπαϊκής-Ακαδημίας-Παιδιατρικής

Η μικρή μας Κύπρος έχει από τις 8 Δεκεμβρίου 2018 την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Παιδιατρικής (ΕΑΠ). 

Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το Σαββάτο, 8 Δεκεμβρίου ο αντιπρόσωπος της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου, παιδίατρος Αδάμος Χατζηπαναγής κέρδισε τις εκλογές και είναι ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Παιδιατρικής.

Για πρώτη φορά Κύπριος παιδίατρος κατακτά τέτοια τιμητική θέση στην Ευρωπαϊκή Παιδιατρική κοινότητα και η τιμή ανήκει τόσο στον ίδιο αλλά και στην  Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου και κατ’ επέκταση στην πατρίδα μας.

Τι είναι η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Παιδιατρικής;
Αποτελεί το επίσημο σώμα της παιδιατρικής στην Ευρώπη και έχει κάτω από την ομπρέλα της όλες τις παιδιατρικές εταιρείες της Ευρώπης. Στόχος της είναι να προωθεί την υγεία των παιδιών στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο το κόσμο. Ταυτόχρονα έχει την ευθύνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων παιδιατρικής αλλά και την αξιολόγηση των κέντρων παροχής παιδιατρικών υπηρεσιών που παρέχονται από τα νοσηλευτικά ιδρύματα ολόκληρης της Ευρώπης.  Αποτελεί τμήμα της  UMES (Union of European Medical Specialist)  που είναι το επίσημο, και αναγνωρισμένο από την ευρωπαϊκή ένωση, σώμα όλων των ειδικοτήτων ιατρικής στην Ευρώπη.  
 
Ποιος είναι ο παιδίατρος Αδάμος Χατζηπαναγής;
Γι’ αυτούς που γνωρίζουν τον παιδίατρο Αδάμο Χατζηπαναγή δεν έχουν εκπλαγεί γι’ αυτή τη μεγάλη επιτυχία.  Ο δρ. Χατζηπαναγής διετέλεσε γενικός γραμματέας της ΕΑΠ για 6 χρόνια και για άλλα 4 χρόνια μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Εργάζεται από το 1994 στο νοσοκομείο Λάρνακας και από το 2017 διευθύνει την Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου. Έχει τεράστιο ερευνητικό και ακαδημαϊκό έργο. Επιπλέον, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην εκπαίδευση των γονιών σε σχέση με την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών τους. Γι’ αυτό και έχει συγγράψει σειρά βιβλίων με το πιο σημαντικό το βιβλίο «Παιδιατρική για όλους».

By: inBussiness