Αρχική News Νεογέννητα τρίδυμα θετικά στον κορωνοϊό… οι γονείς τους όμως όχι

Νεογέννητα τρίδυμα θετικά στον κορωνοϊό… οι γονείς τους όμως όχι

Νεογέννητα-τρίδυμα-θετικά-στον-κορωνοϊό…-οι-γονείς-τους-όμως-όχι

Οι υγειονομικές αρχές του Μεξικού προσπαθούν να κατανοήσουν πως νεογέννητα τρίδυμα προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό, αν και κανένας από τους δύο γονείς τους δεν έχει διαγνωστεί θετικός στον ιό.

 

Οι υγειονομικές αρχές χαρακτηρίζουν το περιστατικό «ανήκουστο».

Τα τρίδυμα, ένα κορίτσι και δύο αγόρια, υποβλήθηκαν σε εξέταση για την Covid-19 τέσσερις ώρες μετά τη γέννησή τους, στους 7-1/2 μήνες της κύησης την περασμένη εβδομάδα, στην πολιτεία Σαν Λουίς Ποτοσί, στο κεντρικό Μεξικό.

Αρχικά, οι αρχές θεώρησαν πως η μητέρα είναι ασυμπτωματικός φορέας της νόσου. Αργότερα, ωστόσο, οι εξετάσεις έδειξαν πως ούτε εκείνη ούτε ο πατέρας είχαν προσβληθεί.

«Τα αποτελέσματα των γονέων βγήκαν αρνητικά, κάτι που τραβά την προσοχή μας», δήλωσε η Μόνικα Ρανχέλ, υπουργός Υγείας στην περιφερειακή κυβέρνηση, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου χθες.

«Ζητήσαμε… μια ομάδα ειδικών να ερευνήσει την υπόθεση».

Η κατάσταση της υγείας δύο εκ των βρεφών, που γεννήθηκαν τη 17η Ιουνίου, είναι καλή και δεν έχουν εκδηλώσει συμπτώματα της COVID-19, είπαν οι γιατροί που τα φροντίζουν, ενώ το τρίτο έχει πνευμονία, όμως βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

Τα μωρά θα παραμείνουν στο νοσοκομείο.

Το Μεξικό έχει καταγράψει περισσότερα από 190.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 23.377 θανάτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ