Αρχική News Να γιατί η χρήση καλύμματος στο καρότσι μπορεί να είναι επικίνδυνη

Να γιατί η χρήση καλύμματος στο καρότσι μπορεί να είναι επικίνδυνη

Να-γιατί-η-χρήση-καλύμματος-στο-καρότσι-μπορεί-να-είναι-επικίνδυνη

Οι ειδικοί στη Σουηδία ανακάλυψαν ότι η κάλυψη του καροτσιού ενός μωρού με έστω και μια λεπτή κουβέρτα από βαμβάκι ή μουσελίνα μπορεί να δημιουργήσει θερμοκρασίες σε επίπεδο φούρνου, ενώ συμβάλλει σε υψηλότερο κίνδυνο θερμοπληξίας —ακόμα και στο συνδρόμου αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Τα καλύμματα του καροτσιού μειώνουν ακούσια την κυκλοφορία του αέρα και παγιδεύουν τη θερμότητα μέσα στο καρότσι, δημιουργώντας επικίνδυνα υψηλές θερμοκρασίες.

Μπλοκάρουν επίσης την ορατότητα, δεδομένου του γεγονότος ότι τα μωρά είναι πιο ευαίσθητα στη ζέστη από τα μεγαλύτερα παιδιά και τους ενήλικες.

 

Συνοπτικά, αν καλύψετε το καρότσι του μωρού σας με ένα πανί, θα μοιάζει εκεί μέσα σαν θερμός ή σάουνα.

 

Πώς να προστατέψετε το μωρό από θερμοπληξία

Πώς, λοιπόν, κρατάτε το μικρό σας προστατευμένο τόσο από τη ζέστη όσο και από τις ακτίνες του ήλιου, ενώ παράλληλα βγαίνετε έξω για τον απαραίτητο καθαρό αέρα; Ακολουθούν ορισμένες πιο ασφαλείς επιλογές:

  • Αποφύγετε τη χρήση οποιουδήποτε τύπου καλύμματος πάνω από το άνοιγμα του καροτσιού – ακόμη και οι μουσελίνες ή οι βαμβακερές σφήνες ή οι κουβέρτες υποδοχής μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση της θερμοκρασίας.
  • Επιλέξτε ένα καρότσιμε μεγάλο κουβούκλιο για να προσφέρει σκιά.
  • Δοκιμάστε να βάλετε μια ομπρέλα μέσα από το επάνω χερούλι, για να προσθέσετε επιπλέον κάλυψη ή αναζητήστε ένα εξάρτημα ομπρέλας για το καρότσι σας.
  • Επιλέξτε ανοιχτόχρωμα καρότσια με περιορισμένη επένδυση, καθώς τα σκουρόχρωμα καροτσάκια μπορούν να απορροφήσουν περισσότερη θερμότητα.
  • Συνδέστε έναν μίνι ανεμιστήρα καροτσιού.

karotsi

Φροντίστε επίσης να ακολουθήσετε αυτές τις ασφαλείς συνήθειες για τον ήλιο:

  • Εάν το μωρό σας είναι άνω των 6 μηνών, χρησιμοποιήστε αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30+ για οποιαδήποτε ώρα σε εξωτερικό χώρο
  • Εάν το μωρό σας είναι μικρότερο των 6 μηνών, προσπαθήστε να περιορίσετε τις βόλτες σας σε ώρες εκτός ηλιοφάνειας (10 π.μ. έως 3 μ.μ.)

Πηγή:mothersblog.gr