Αρχική News Μύθος ή αλήθεια: Τελικά αρρωσταίνουμε από το κρύο;

Μύθος ή αλήθεια: Τελικά αρρωσταίνουμε από το κρύο;

Μύθος-ή-αλήθεια:-Τελικά-αρρωσταίνουμε-από-το-κρύο;

Είναι ένας μύθος ο οποίος είναι πάρα πολύ παλιός και είναι καιρός να τον καταρρίψουμε, απαντά ο Παιδίατρος Παναγιώτης Γιάγκου, ερωτηθείς στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση αν τελικά αρρωσταίνουμε από το κρύο.

“Παρερμηνεύουμε μια φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού μας σε νόσο”, λέει. Εξήγησε ότι οι πνεύμονες λειτουργούν με ζεστό αέρα, όταν είμαστε εκτεθειμένοι στο κρύο, παράγεται βλέννα στη μύτη μας για να ζεστάνει τον αέρα που εισπνέουμε. Κάπως έτσι, συνδέουμε το κρύο με τη νόσο, πράγμα που δεν ισχύει, αφού προϋποθέτει να έρθουμε σε επαφή με κάποιον ιό. 

Σημείωσε επίσης ότι οι περισσότεροι ιοί ζουν τον χειμώνα, όταν εμείς μαζευόμαστε μέσα και ακριβώς αυτή μας η συνήθεια φέρνει ως αποτέλεσμα τις περισσότερες ασθένειες καθώς δεν εξαερίζεται ο χώρος. Έτσι, φτάσαμε στο σημείο να φοβόμαστε το κρύο.

“Από τα πόδια μπαίνει το κρύο”, είναι άλλος ένας μύθος εξηγεί ο γιατρός.

Επεσήμανε ότι οι γονείς πρέπει να τυγχάνουν σωστής ενημέρωσης από γιατρούς και όχι από διάφορα γκρουπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχετικά με τον κορωνοϊό, είπε ότι είναι αυξημένα τα κρούσματα σε παιδιά το τελευταίο διάστημα επειδή μαζεύονται σε κλειστούς χώρους και όπως γνωρίζουμε, μπορούν να μεταδίδουν περίπου 1-2 ημέρες πριν παρουσιάσουν συμπτώματα.

 

Πηγή:alphanews.live