Το 2021 έμοιαζε να είναι μια (ακόμη) χρονιά γεμάτη με άσχημες ειδήσεις, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο: από την ασταμάτητη προέλαση της πανδημίας μέχρι τις δεκάδες γυναικοκτονίες στη χώρα μας. Φέτος λοιπόν έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ τη ματιά του εικονογράφου Mauro Gatti, που εντοπίζει και παρουσιάζει τα πιο αισιόδοξα νέα από κάθε τομέα.
Ποια είδηση ξεχωρίζει ο ίδιος, από τη φετινή «σοδειά»; «Στη Φινλανδία υπάρχει μια οργάνωση, η λεγόμενη Aktivistimummot, που σημαίνει “ακτιβίστριες γιαγιάδες“. Είναι μια ομάδα που ασκεί πίεση για περιβαλλοντικές αλλαγές και ενημερώνει τον κόσμο για την κλιματική αλλαγή. Ο στόχος των γιαγιάδων είναι απλό: να εξασφαλίσουν για τα εγγόνια τους ένα ασφαλές και βιώσιμο μέλλον. Αυτή η είδηση αποτελεί ένα σπουδαίο παράδειγμα του πώς μπορούμε να συνεργαστούμε, παρά τη διαφορά ηλικία μας, για το γενικό καλό και μια βιώσιμη και πιο ικανοποιητική ζωή για όλους».
«Στη Φινλανδία υπάρχει μια οργάνωση, η λεγόμενη Aktivistimummot, που σημαίνει “ακτιβίστριες γιαγιάδες”. Είναι μια ομάδα που ασκεί πίεση για περιβαλλοντικές αλλαγές και ενημερώνει τον κόσμο για την κλιματική αλλαγή»
Μερικές ακόμα ειδήσεις του 2021 που θα βρούμε στο λογαριασμό που έχει δημιουργήσει στο Instagram, The Happy Broadcast; «Σχολείο στις ΗΠΑ αλλάζει τους κανόνες και αντί να τιμωρεί τους “ανυπάκουους” μαθητές, τους στέλνει σε μια αίθουσα διαλογισμού να μιλήσουν για τα συναισθήματά τους», «Στη μεγαλύτερη αποστολή διάσωσης ρινόκερων, 30 λευκοί ρινόκεροι μεταφέρθηκαν από τη Νότιο Αφρική στη Ρουάντα για να διασφαλιστεί η επιβίωση του είδους», «Μια απλή εξέταση αίματος αποδείχθηκε αποτελεσματική για τη διάγνωση της κατάθλιψης και της διπολικής διαταραχής, ώστε να συνταγογραφούνται στους ασθενείς τα κατάλληλα φάρμακα», «Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος γεμίζει ξανά ζωή, καθώς γεννιούνται εκατομμύρια “μωρά κοράλλια”», «Στην Αυστραλία εγκρίθηκε η πρώτη δοκιμή μιας ψυχοτρόπου ουσίας των “μαγικών μανιταριών” για την αντιμετώπιση της γενικευμένης αγχώδους διαταραχής», «Για κάθε μωρό που γεννιέται στην Ουαλία φυτεύονται δύο δέντρα, ένα εκεί και ένα στην Ουγκάντα. Μέχρι στιγμής έχουν φυτευτεί 15 εκατομμύρια!», «Η εφαρμογή διαδικτυακών ραντεβού Tinder επιστρατεύεται για έναν καλό σκοπό: δημιούργησε “προφίλ” για σκύλους και γάτες προς υιοθεσία, ώστε να βρουν ένα σταθερό σπιτικό».
Δείτε περισσότερες καλές ειδήσεις παρακάτω: