Αρχική News Η Κύπρος δυναμικά και φέτος στον αγώνα ενάντια στην ενδομητρίωση

Η Κύπρος δυναμικά και φέτος στον αγώνα ενάντια στην ενδομητρίωση

Η-Κύπρος-δυναμικά-και-φέτος-στον-αγώνα-ενάντια-στην-ενδομητρίωση

Η Κύπρος, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ενώνει τη φωνή της με άλλες 65 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση, για την αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης.

Με μήνυμα “Let’s Talk About it”, η φετινή εκστρατεία έχει ως στόχο, να ενθαρρύνει τις γυναίκες να μιλήσουν ανοικτά για την ενδομητρίωση και να τις παροτρύνει να απαιτήσουν σωστή ενημέρωση για τις επιπλοκές και τη θεραπεία της πάθησης.

Στην Κύπρο, όπως και σε όλο τον κόσμο, μια στις δέκα γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας πάσχει από ενδομητρίωση, η οποία ενοχοποιείται για προβλήματα υπογονιμότητας. 200 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως, παλεύουν με την πάθηση αυτή.

Στην Εκστρατεία Ενημέρωσης Endomarch Cyprus 2020, συμμετέχει και η γνωστή παρουσιάστρια Χριστιάνα Αριστοτέλους, η οποία ως γυναίκα και μητέρα στηρίζει ενεργά την προσπάθεια διαφώτισης και ευαισθητοποίησης.

Στο πλαίσιο του Endomarch Cyprus 2020, η Κύπρος «τρέχει» ενάντια στην ενδομητρίωση, συμμετέχοντας στο 14ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ, στις 21 Μαρτίου. Στο περιθώριο της αθλητικής διοργάνωσης, θα διεξάγεται στο Μόλο Λεμεσού από τις 9:00 έως τις 11:00 το πρωί, εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Δρα Ανδρέα Σταυρούλη Μαιευτήρα – Γυναικολόγο, ο οποίος έχει ορισθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό, ως Πρόεδρος της Εκστρατείας EndoMarch Cyprus 2020.

Στη Λευκωσία επίσης, το Σάββατο 28 Μαρτίου, στο Mall of Cyprus, θα διεξαχθεί από τις 15:00 έως τις 17:00, καμπάνια ενημέρωσης, όπου το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να πληροφορηθεί για τις επιπλοκές και τις συνέπειες της πάθησης, ενώ θα διανέμεται και διαφωτιστικό υλικό.

Ανάμεσα στις δράσεις που αναλαμβάνει η Κύπρος, περιλαμβάνεται και η Online Campaign μέσω των Social Media, Facebook και Instagram, όπου αναρτώνται πληροφορίες για την ενδομητρίωση.

Facebook: Endomarch Cyprus | Instagram: endomarch_cyprus

Χορηγοί του EndoMarch Cyprus 2020: American Medical Center, Endometriosis and Fertility Center Cyprus, Delorbis, Κέντρο Γονιμότητας ΑΚΕΣΩ, PharmaBelle, Uni-Pharma S.A Pharmaceutical Laboratories, InterMed Pharmaceutical Laboratories, LouanFarm Trading Ltd, C.B.B. Lifeline Biotech Ltd, Path Lab Theocharides, Eldo Pharmaceutical Ltd, Health Aid.

Υποστηρικτές: Potamitis Medicare, Andreas Constantinides Pharmaceuticals Ltd, M.S. Jacovides, Pregnacare, Vitabiotics, Biomedical Laboratories LAOS, KyproPharm Ltd, Dr Pavlos Constantinou Histopathology and Cytology Laboratory Services, Dr Doros Lyssiotis Histopathology And Cytology Medical Center, Costas Papaellinas Organization – Cyprus Pharmaceutical Organization Ltd, NUK