Αρχική News Κορωνοϊός: Δεύτερο βρέφος στο Μακάρειο

Κορωνοϊός: Δεύτερο βρέφος στο Μακάρειο

Κορωνοϊός:-Δεύτερο-βρέφος-στο-Μακάρειο

Αγοράκι τριών μηνών είναι το νεαρότερο κρούσμα κορωνοϊού που διαγνώστηκε μέχρι στιγμής στην Κύπρο και νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

 

 

Ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Πτέρυγας του Μακάρειου Νοσοκομείου Αβραάμ Ηλίας ανέφερε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ότι το παιδί εισήχθει στο νοσηλευτήριο προχθές το βράδυ με συμπτώματα πυρετού και ανορεξίας και δόθηκε πληροφορία ότι είχε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού πριν από μια εβδομάδα.

“Θεωρήθηκε αρκετά ύποπτο, μεταφέρθηκε στο θάλαμο αρνητικής πίεσης του Μακαρείου που εξασφαλίζει την ασφάλεια εργαζομένων και ασθενών. Χθες το απόγευμα είχαμε διάγνωση από το ΓΝ Λευκωσίας ότι είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού. Είναι σε πολύ καλή κλινική κατάσταση και επειδή είναι βρέφος ενδεχομένως να παρουσιάσει κάποιες επιπλοκές, θα μείνει για ένα δύο 24ωρα και θα επανεκτιμηθεί και ενδεχομένως να πάρει εξιτήριο για το σπίτι.”

Ο κύριος Ηλία τόνισε ότι τα περιστατικά κορωνοϊού σε παιδιά κάτω των 16 ετών είναι αναμενόμενα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

“Από τη στιγμη που έχουμε 132 επιβεβαιωμένα κρούσματα, αναμένουμε ότι 5-6 θα είναι παιδιά. Είναι το πρώτο που έγινε διάγνωση και αναμένεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλα παιδιά. Δεν αποκλείεται να υπάρχουν και σοβαρές επιπλοκές από τα περιστατικά στα παιδιά.”

Ο Δρ. Ηλία υπογράμμισε ότι η μετάδοση του ιού στο παιδί έγινε από ενήλικο άτομο και επισήμανε την ανάγκη λήψης μέτρων προφύλαξης και προστασίας των παιδιών.

Ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Πτέρυγας του Μακάρειου Νοσοκομείου συμβούλευσε τους γονείς καθώς είμαστε προς το τέλος της χειμερινής περιόδου, εάν διαπιστώσουν λοιμώξεις αναπνευστικού να συμβουλευονται τον προσωπικό τους γιατρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μακάρειο Νοσοκομείο νοσηλευέται αυτή τη στιγμή και δεύτερο βρέφος ηλικίας είκοσι μηνών  με συμπτώματα κορωνοιού, για το οποίο αναμένονται αποτελέσματα εξετάσεων. To αγοράκι διακομίστηκε από τις Βρετανικές Βάσεις και εισήχθει στον θάλαμο αρνητικής πίεσης, με συμπτώματα αναπνευστικής δυσχέρειας.

Δείτε σε ΒΙΝΤΕΟ όσα δήλωσε ο Δρ. Ηλία στον Alpha εδώ:

 

Πηγή: Alpha