Αρχική News «Κόλλησε» στην ελληνική γραφειοκρατία η μετάβαση 3χρονου για θεραπεία – Κραυγή απόγνωσης...

«Κόλλησε» στην ελληνική γραφειοκρατία η μετάβαση 3χρονου για θεραπεία – Κραυγή απόγνωσης του πατέρα

«Κόλλησε»-στην-ελληνική-γραφειοκρατία-η-μετάβαση-3χρονου-για-θεραπεία-–-Κραυγή-απόγνωσης-του-πατέρα

Κραυγή απόγνωσης από πατέρα στο OMEGAlive, ο οποίος ζητά επίσπευση διαδικασιών από την πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο, προκειμένου ο ίδιος και η γυναίκα του, να μπορέσουν να εξασφαλίσουν διαβατήρια μαζί με το 3χρονο παιδάκι τους, το οποίο πρέπει να μεταβεί άμεσα στο Ισραήλ για εξειδικευμένη θεραπεία. Ο πατέρας του 3χρονου αγοριού, Κωνσταντίνος Καρράς, μιλώντας στο OMEGAlive λέει πως θα κάνει το αδύνατο δυνατό για να μπορέσει το παιδί του να γίνει καλά.

Σύμφωνα με τον κ. Καρρά, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά, ηλικίας τριών και τεσσάρων ετών είναι μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου τα τελευταία χρόνια, η πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο τους βάζει εμπόδια.

Όπως εξήγησε ο κ. Καρράς, ο 3χρονο αγοράκι του τον Ιανουάριο είχε ατύχημα, όταν έπεσε πάνω του καυτό τσάι, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα. Όταν έγινε το περιστατικό το παιδί βρισκόταν στην Ελλάδα, όπου και νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Παίδων, ενώ με την επιστροφή του στην Κύπρο, μεταφέρθηκε άμεσα στο Μακάρειο. Δυόμιση περίπου μήνες μετά το ατύχημα, οι ουλές του παιδιού έκλεισαν, χωρίς ωστόσο ο οργανισμός του να είναι σε θέση να το αντιληφθεί, με αποτέλεσμα να συνεχίσει να παράγει κολλαγόνο και το παιδί να υποφέρει.

Τώρα το παιδί χρειάζεται περίπου τέσσερις με έξι επεμβάσεις λέιζερ, οι οποίες σύμφωνα με τον κ. Καρρά αν και γίνονται στην Κύπρο, λόγω του νεαρού της ηλικίας του, όπως συνιστά και ο χειρούργος που τον παρακολουθεί, είναι καλύτερο να γίνουν στο Ισραήλ.

«Ο φάκελος στάλθηκε στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο έχει κάνει το αδύνατο δυνατό για να μας βοηθήσει. Συγκεκριμένα Λειτουργός του Υπουργείου Υγείας επικοινώνησε μαζί μου, έκανε να πάντα για να μπορέσει να κανονιστεί ο φάκελος του παιδιού και για να καταφέρει να πάει στο Ισραήλ. Μας βοήθησε και με τα νοσοκομειακά έξοδα. Ο πόλεμος που αντιμετωπίζουμε είναι με την Ελληνική πρεσβεία στην Κύπρο, η οποία δεν δέχθηκε την επιστολή του γιατρού. Η πρεσβεία λέει πως πρέπει να ακολουθηθεί ένα πρωτόκολλο, άσχετα αν πρόκειται για θέμα υγείας και πως χρειάζονται περίπου έξι εβδομάδες για να βγάλει τα διαβατήρια. Το πρόβλημα, λένε πως είναι ότι οι αποστολές για τα διαβατήρια γίνονται μόνο με στρατιωτικά αεροπλάνα τα οποία δεν πετάνε κάθε μέρα. Δεν δέχονται ούτε τη βεβαίωση του γιατρού για επιτάχυνση της διαδικασίας. Η απάντησή τους στο αίτημα για επίσπευση της διαδικασίας, ήταν ότι τα διαβατήρια δεν μπορούν να φτάσουν με το αεροπλάνο νωρίτερα των έξι εβδομάδων», εξήγησε ο κ. Καρράς.

Με τον ίδιο να εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς το Υπουργείο Υγείας για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές του, ενώ την ίδια ώρα, αναμένει εντός της ημέρας να δει και την Γενική Διευθύντρια, Χριστίνα Γιαννάκη, στην προσπάθειά του να βρεθεί η χρυσή τομή.

Πηγή:omegalive.com