Αρχική News Κοκτέιλ ιώσεων χτυπά τα παιδιά – “Οι λοιμώξεις έχουν γίνει πολύ ανθεκτικές”

Κοκτέιλ ιώσεων χτυπά τα παιδιά – “Οι λοιμώξεις έχουν γίνει πολύ ανθεκτικές”

Γρίπη-στα-παιδιά:-Συμπτώματα,-διάρκεια-και-αντιμετώπιση

O παιδίατρος, Δρ Νίκος Μακρίδης, παραχώρησε δηλώσεις στο “OMEGAlive” κι αναφέρθηκε στο κοκτέιλ ιώσεων χτυπά τα παιδιά, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την κατάσταση τραγική.

Ο κ. Μακρίδης δήλωσε επίσης ότι, βλέπει τουλάχιστον 40-50 παιδιά τη μέρα, κάτι πρωτόγνωρο για τα κυπριακά δεδομένα, ενώ ανέφερε, πως δεν θυμάται να ξαναέζησε στα όσα χρόνια εξασκεί το επάγγελμά του τέτοια κατάσταση.

Οι δηλώσεις του:

«Οι ιώσεις είναι χιλιάδες. Η κάθε ίωση κάνει ιογενή σύνδρομο και τα συμπτώματα ποικίλουν. Μπορεί να είναι βήχας, πονόλαιμος, πυρετός, πόνος στις αρθρώσεις, ερεθισμός στα μάτια και πολλά άλλα. Ειδικά αυτές τις μέρες, είναι χαμός»

Για τον βήχα είπε: «δεν πιάνει κανένα φάρμακο».

«Δίνεις στον κόσμο φάρμακα, σιρόπια, αντιβιώσεις και σε παίρνει μετά από λίγες μέρες τηλέφωνο και σου λέει ότι είναι σαν να πίνει νερό, δεν τους πιάνει τίποτε. Οι λοιμώξεις έχουν γίνει πολύ ανθεκτικές, το ίδιο και τα συμπτώματά τους»

Για το πότε θα ηρεμήσει η κατάσταση αυτή: «Κατά πάσα πιθανότητα θα σταματήσει όταν καλοκαιριάσει, δίνω ακόμα κανένα μήνα, να εξολοθρευθούν οι ιοί, οι οποίοι έχουν βγάλει μαχαίρια. Πρόκειται για τους 200-300 ιούς του χειμώνα. Μετά τον κορωνοϊό, δώσαμε την ευκαιρία στους άλλους ιούς να ανασυνταχθούν»

Σύμφωνα με τον κ. Μακρίδη, οι εν λόγω ιοί θα αναπτύξουν νέους μηχανισμούς άμυνας και να επιστρέψουν πολύ επιθετικοί και άκρως μεταδοτικοί.

Πηγή:omegalive.com.cy