Αρχική News Kάθε παιδί πρέπει να έχει αυτές τις 3 δεξιότητες

Kάθε παιδί πρέπει να έχει αυτές τις 3 δεξιότητες

Οι πρακτικές δεξιότητες προετοιμάζουν το παιδί για τη μελλοντική του ζωή και συχνά τις ξεχνάμε…

Πώς θα γίνει το παιδί ένας υπεύθυνος και ανεξάρτητος ενήλικας αν δεν το βοηθήσουμε να αναπτύξει συνήθειες που θα… τις βρει μπροστά του στη ζωή;

Ας δούμε 3 βασικές δεξιότητες που τα παιδιά είναι ωφέλιμο να έχουν έτσι ώστε να αναπτυχθούν έχοντας αυτοπεποίθηση και γνωρίζοντας το πώς να φροντίζουν μόνα τους τον εαυτό τους.

3 χρήσιμες δεξιότητες που κάθε παιδί είναι σημαντικό να έχει

#1 Διαχείριση χρόνου

Ο χρόνος καλώς ή κακώς δεν… περιμένει κανέναν. Θα υπάρξουν πολλές στιγμές στη μελλοντική ζωή του παιδιού που θα πρέπει να ολοκληρώσει εργασίες σε ένα αυστηρό deadline. Είναι σημαντικό λοιπόν να ξέρει να διαχειρίζεται το χρόνο του σωστά έτσι ώστε και να τελειώνει εκείνο που του έχει ανατεθεί στη σωστή στιγμή αλλά και να βρίσκει ως ενήλικας χρόνο για τον εαυτό του.

Μέσω ευχάριστων τρόπων μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να αποκτήσουν την ικανότητα διαχείρισης του χρόνου τους.

Για αρχή, μπορείτε να πάρετε στο παιδί ένα ημερολόγιο που θα μπορεί να το χρωματίσει και παράλληλα να αρχίσει να συνειδητοποιεί καλύτερα την έννοια του χρόνου. Μαζί μπορείτε να σημειώνετε το ποιος ολοκληρώνει στην ώρα του απλές αλλά και χρονοβόρες εργασίες, όπως για παράδειγμα πρωινές συνήθειες όλης της οικογένειας (πρωινό, ντύσιμο κλπ.) και συμμάζεμα των υπνοδωματίων.

#2 Μαγειρική

Μια μέρα το παιδί είτε το θέλουμε είτε όχι θα μείνει μόνο του. Αν δεν θέλουμε να τρώει fast food κάθε μέρα και να ακολουθεί μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, θα πρέπει να του μάθουμε να μαγειρεύει έστω τα βασικά.

Ξεκινήστε με μια μικρή συμμετοχή του παιδιού ενώ μαγειρεύετε. Φτιάξτε μαζί ένα κέικ ή άλλες απλές συνταγές και αφήστε το να συμμετέχει στα ψώνια του σπιτιού εξηγώντας του τα οφέλη του καθημερινού του γεύματος.

#3 Προϋπολογισμός και αποταμίευση

Μπορεί εσείς να το μάθατε μεγαλώνοντας και να σας ήταν πολύ πιο δύσκολο. Γιατί τα παιδιά να μην γνωρίζουν πως τα χρήματα κερδίζονται με κόπο και άρα είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί;

Δώστε στο παιδί το χαρτζιλίκι του και συμβουλεύστε το πώς να το διαχειριστεί κατάλληλα ώστε να αποκτήσει κάτι που πραγματικά θέλει. Πάρτε έναν κουμπαρά στα γούστα του και ενθαρρύνετέ το να αποταμιεύει για να εκπληρώσει μακροπρόθεσμα έναν ενδεχομένως μεγαλύτερο μελλοντικό στόχο.

Είναι σημαντικό να παροτρύνουμε τα παιδιά να βάζουν τους δικούς τους στόχους και να κάνουν τη δική τους προσπάθεια για να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους, δίνοντας βέβαια πρώτοι εμείς ως γονείς το καλό παράδειγμα.

Πηγή:imommy.gr