Αρχική News Η κατάσταση της υγείας του 15χρονου που μαχαιρώθηκε στη Λευκωσία

Η κατάσταση της υγείας του 15χρονου που μαχαιρώθηκε στη Λευκωσία

Στο στάδιο της διερεύνησης βρίσκεται η Αστυνομία για την επίθεση με μαχαίρι κατά 15χρονου που δέχθηκε όπως φαίνεται από συνομήλικό του.
«Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε όσο μεγαλύτερη μαρτυρία γίνεται. Έχουμε εξασφαλίσει βίντεο από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου στην εκπομπή «Αlpha Καλημέρα». Τόνισε παράλληλα ότι η Αστυνομία δεν είχε επίσημη καταγγελία αλλά προέβη σε διερεύνηση μετά από πληροφορία. Ενώ παράλληλα λήφθηκε πληροφορία ότι στην υπόθεση εμπλέκεται δεύτερος 15χρονος.

Ερωτηθείς γιατί δεν έχει συλληφθεί ακόμη ο δεύτερος 15χρονος φερόμενος δράστης, ο Χρίστος Ανδρέου, σημείωσε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις δηλώσεις μας καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη το ανακριτικό έργο τονίζοντας πως για αυτό είναι που γίνεται προσπάθεια εξασφάλισης μαρτυριών, για να μπορέσουν να δράσουν αναλόγως.

Μάλιστα, φέρνοντας στο προσκήνιο και την υπόθεση με τους ανήλικους που έβαζαν με σπρέι τοίχους του Υφυπουργείου Πολιτισμού και συνελήφθησαν, τόνισε πως όλοι οι πολίτες άνω των 14 ετών έχουν ποινική ευθύνη και σε περίπτωση που συμβαινουν αδικήματα – και ειδικότερα αυτόφωρα αδικήματα – η Αστυνομία επί καθηκόντως μπορεί να προχωρήσει σε συλλήψεις.

Ο 15χρονος, θύμα της επίθεσης, σύμφωνα με τον Χρίστο Ανδρέου, δεν έχει δώσει ακόμη κατάθεση ενώ συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Μακάρειο στη Λευκωσία.

Όπως δήλωσε ο Ιατρικός Διευθυντής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Δρ Χρίστος Μηνά, μιλώντας στο «Alpha Καλημέρα», «ο 15χρονος ο οποίος υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα προχθές το βράδυ παραμένει σοβαρή αλλά σταθερή. Έχει διαφύγει από τον άμεσο κίνδυνο αλλά όχι από τον κίνδυνο επιπλοκών. Μπορεί να χρειαστεί και μία βδομάδα για να πούμε με σιγουριά ότι είναι εκτός κινδύνου». Πρόσθεσε ότι η απώλεια αίματος που είχε δεν ήταν μαζική και του επέτρεψε να πάει μέχρι το σπίτι του. Σημείωσε επίσης ότι ήταν δύο τα τραύματα.