Αρχική News Κάνει να βγει το μωρό στο κρύο; Τι υποστηρίζουν οι ειδικοί

Κάνει να βγει το μωρό στο κρύο; Τι υποστηρίζουν οι ειδικοί

Κάνει-να-βγει-το-μωρό-στο-κρύο;-Τι-υποστηρίζουν-οι-ειδικοί

Κάνει ή όχι να βγείτε βόλτα με το μωρό στα χιόνια;

Στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τα χιόνια δεν είναι σύνηθες φαινόμενο με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε πώς να συμπεριφερθούμε σε τέτοιες περιστάσεις. Ερωτήματα που προκύπτουν; Πρέπει ή όχι να βγει το μωρό στα χιόνια; Αν ναι, πόση ώρα θεωρείται ασφαλής ή πώς πρέπει να είναι κατάλληλα ντυμένο το μωρό;

Η ανάρτηση του Δημήτρη Αλεξάνδρου που δίχασε

Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου και η Ιωάννα Τούνη έγιναν γονείς λιγότερο από έναν μήνα πριν και απολαμβάνουν τις πρώτες εβδομάδες με το μωρό τους. Και οι δύο μοιράζονται στιγμιότυπα από την νέα τους καθημερινότητα μέσω Instagram και η χθεσινή ανάρτηση του παρουσιαστή, όπως φαίνεται, δίχασε τους ακολούθους του.

Ο παρουσιαστής και η Ιωάννα Τούνη ντυμένοι ασορτί πόζαραν στα χιόνια με το μωρό τους αγκαλιά.

touni-alekskandrou-mwro.jpg

Κάποιοι έγραψαν στα σχόλια ότι το μωρό είναι πολύ μικρό για να εκτίθεται σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες και ότι υπάρχει κίνδυνος να αρρωστήσει. Άλλοι υποστήριξαν ότι κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί καθώς το μωρό δεν κινδυνεύει να αρρωστήσει από το κρύο, αλλά από τις ιώσεις.

touni-aleksandrou-xionia-2.jpg

Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου με ένα Instagram Story έδειξε ότι συμμερίζεται τη δεύτερη άποψη, την οποία υποστηρίζουν και οι παιδίατροι. Τι ισχύει λοιπόν, σύμφωνα με τους ειδικούς;

Κάνει το μωρό να βγαίνει στο κρύο ή όχι;
Σύμφωνα με τους παιδιάτρους, τα μωρά δεν κινδυνεύουν να αρρωστήσουν από το κρύο, όπως πιστεύουν αρκετοί γονείς. Οι όποιες επιπλοκές μπορεί να υπάρξουν λόγω υποθερμίας. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων αναφέρει: «Επειδή είναι λιγότερο ικανά να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους από τους ενήλικες, τα παιδιά μπορούν γρήγορα να αναπτύξουν μια επικίνδυνα χαμηλή θερμοκρασία σώματος, δηλαδή, να γίνουν υποθερμικά. Τα νεογέννητα βρέφη είναι επιρρεπή σε υποθερμία λόγω της μεγάλης επιφάνειας του σώματός τους, της μικρής ποσότητας υποδόριου λίπους και της μειωμένης ικανότητας να τρέμουν».

Η διευθύντρια παιδιατρικής στο Good Samaritan Hospital, Janice Montague, MD, διευκρινίζει λοιπόν ότι οι γονείς μπορούν να βγάλουν βόλτα το μωρό τους στο κρύο, αρκεί πρώτα να το έχουν ντύσει ζεστά και σωστά και ιδανικά όχι για περισσότερο από λίγα λεπτά, ειδικά τα μωρά τόσο μικρής ηλικίας.

Πώς να ντύσετε κατάλληλα το μωρό στα χιόνια
Τα μωρά είναι πιο ευαίσθητα στο κρύο από ότι οι ενήλικες και οι περισσότεροι ειδικοί προτείνουν οι γονείς να ακολουθήσουν έναν γενικό κανόνα που μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε περίπτωση: ντύστε το μωρό με ένα παραπάνω στρώμα ρούχου από ότι φοράτε εσείς στις ίδιες καιρικές συνθήκες.

Απαραίτητα αξεσουάρ, το σκουφάκι ή η κουκούλα για να προστατεύεστε τα αυτιά του μωρού και τα γάντια.

Για τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ενδείκνυνται επίσης τα fleece ρούχα, ενώ καλό είναι να αποφύγετε τα τζιν και τα βαμβακερά που απορροφούν την υγρασία.

Για τα μωρά μικρής ηλικίας, ένα ολόσωμο μπουφάν με κουκούλα όπως αυτό που επέλεξαν και ο Δημήτρης Αλεξάνδρου με την Ιωάννα Τούνη για τον γιο τους, θα τα κρατήσει ζεστά και προστατευμένα.

Πηγή:mothersblog.gr