Αρχική News H Μόσχα θέλει το πρώτο μωρό που θα γεννηθεί στο διάστημα να...

H Μόσχα θέλει το πρώτο μωρό που θα γεννηθεί στο διάστημα να είναι Ρώσος πολίτης

h-Μόσχα-θέλει-το-πρώτο-μωρό-που-θα-γεννηθεί-στο-διάστημα-να-είναι-Ρώσος-πολίτης

Η Μόσχα έχει ως φιλοδοξία το πρώτο μωρό που θα γεννηθεί στο διάστημα να είναι Ρώσος πολίτης. Τη φιλοδοξία αυτή αποκάλυψε η  Δρ Ιρίνα Ογκνέβα, επικεφαλής της εργαστηριακής βιοφυσικής του Ινστιτούτου Ιατρικών και Βιολογικών Προβλημάτων της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.

Οπως η ίδια δήλωσε, «Ημασταν πάντα πρώτοι στο διάστημα και θα θέλαμε ο πρώτος άνθρωπος που θα γεννηθεί στο διάστημα να είναι πολίτης της Ρωσίας».

 

Ωστόσο, παραδέχτηκε πως μέχρι στιγμής οι Ρώσοι κοσμοναύτες έχουν αρνηθεί να δώσουν σπέρμα, που ελήφθη στο διάστημα, για επιστημονική μελέτη αν και η ίδια δεν έχει ξεκαθαρίσει αν σκοπός πέρα από την γέννηση του μωρού στο διάστημα είναι και η σύλληψη του.

Η Daily Mail ανέφερε πως ορισμένοι ειδικοί έχουν ήδη προειδοποιήσει για την υψηλή ακτινοβολία που θα αντιμετωπίσει το έμβρυο κατά τη διάρκεια της πτήσης. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί αν η Ρωσία επιθυμεί τη γέννησή του στο διάστημα ή τη σύλληψή του. Όμως, οι σοβιετικές αρχές στη δεκαετία του 1960 έκαναν λόγο για το «πρώτο μωρό του διαστήματος», την Ελενα, κόρη του ζεύγους των κοσμοναυτών Αντριάν Νικολάγιεφ και Βαλεντίνα Τερέσκοβα, της πρώτης γυναίκας που πήγε στο διάστημα.