Αρχική News ΓεΣΥ: Τι ισχύει με τους γυναικολόγους (λίστα)

ΓεΣΥ: Τι ισχύει με τους γυναικολόγους (λίστα)

ΓεΣΥ:-Τι-ισχύει-με-τους-γυναικολόγους-(λίστα)

Μπαίνοντας ουσιαστικά στην τέταρτη εβδομάδα εφαρμογής του ΓεΣΥ τα δεδομένα όσον αφορά το κομμάτι της εγγραφής γιατρών μεταβάλλονται συνεχώς με νέες προσθήκες γιατρών στο σύστημα.

Οι δικαιούχοι του ΓεΣΥ άρχισαν σιγά-σιγά να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα προσπαθωντας καθημερινά να βρουν απαντήσεις για καίρια ζητήματα. Ένα σημαντικό κεφάλαιο που απασχολεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού και δη τις γυναίκες είναι ποια διαδικασία ακολουθούν στην επιλογή του γυναικολόγου τους.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από πλευράς ΟΑΥ οι δικαιούχοι μπορούν να επισκεφθούν τον γυναικολόγο της επιλογής τους ο οποίος ωστόσο πρέπει να είναι συμβεβλημένος με το σύστημα, χωρίς να απαιτείται παραπεμπτικό από τον προσωπικό τους γιατρό. 

Έτσι όλες οι γυναίκες δικαιούχοι άνω των 15 ετών που θέλουν να επισκεφθούν γυναικολόγο μπορούν να το πράξουν καταβάλλοντας συνεισφορά 6 ευρώ. 

Τονίζεται ότι στους υπόλοιπους ειδικούς γιατρούς εάν προσέλθουν οι δικαιούχοι χωρίς παραπεμπτικό από προσωπικό γιατρό η συνεισφορά ανέρχεται στα 25 ευρώ.

Σημειώνεται ότι μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής εντάχθηκαν στο ΓεΣΥ 47 γυναικολόγοι.

Συγκεκριμένα ανα Επαρχία: 

 
  • 24 στην Λευκωσία
  • 10 στην Λεμεσό
  • 5 Λάρνακα
  • 5 Πάφος 
  • 4 Αμμόχωστος 

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι οι δικαιούχοι του ΓεΣΥ θα μπορούν να επισκεφθούν χωρίς παραπεμπτικό από τον Ιούνιο του 2020 και τους Οδοντίατρους, με την διαφορά ωστόσο ότι η μοναδική υπηρεσία που πληρώνετε από το σύστημα υγείας είναι ένας ετήσιος καθαρισμός δοντιών.