Αρχική News Γέννησε δίδυμα αγόρια και 13 μήνες μετά δίδυμα κορίτσια: Η απίθανη ιστορία...

Γέννησε δίδυμα αγόρια και 13 μήνες μετά δίδυμα κορίτσια: Η απίθανη ιστορία αυτής της οικογένειας

Γέννησε-δίδυμα-αγόρια-και-13-μήνες-μετά-δίδυμα-κορίτσια:-Η-απίθανη-ιστορία-αυτής-της-οικογένειας

Μία αρκετά σπάνια περίπτωση δίδυμης γέννησης βίωσε μία μητέρα στην Αλαμπάμα. Το Φθινόπωρο του 2022 έφερε στον κόσμο πανομοιότυπα δίδυμα, μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, αφότου γέννησε ξανά δίδυμα αγοράκια.

 Η απόκτηση διδύμων συμβαίνει σε ποσοστό 1 στις 250 εγκυμοσύνες. Υπάρχει περίπτωση να γεννήσει κάποια γυναίκα δίδυμα μία ή δύο φορές στη ζωή της. Όμως, αυτό που έγινε στην περίπτωση της μαμάς στην Αλαμπάμα σίγουρα είναι αρκετά σπάνιο.

Γέννησε την πιο σπάνια περίπτωση διδύμων δύο χρόνια αφότου γέννησε ξανά… δίδυμα!

Η Μπρίτνεϊ, δασκάλα δημοτικού στο επάγγελμα, γέννησε πανομοιότυπα δίδυμα σε χρονικό διάστημα λιγότερο από δύο χρόνια. Πρώτα έφερε στον κόσμο δίδυμα αγοράκια και σε περίπου 1,5 χρόνο δίδυμα κοριτσάκια, κάτι που συμβαίνει σε ποσοστό 1%.

Η νεαρή γυναίκα έπαθε ένα σοκ, όταν έμαθε, ότι ήταν ξανά έγκυος τόσο σύντομα, καθώς τα δίδυμα αγοράκια της ήταν μόλις 6 μηνών. Η έκπληξή της διπλασιάστηκε, όταν διαπίστωσε, ότι κυοφορεί ξανά δίδυμα.

 

Οι γιατροί την ενημέρωσαν, ότι περιμένει ξανά δίδυμα που μοιράζονται τον ίδιο πλακούντα, αμνιακό σάκο και υγρό.

Πρόκειται για την περίπτωση των μονοαμνιακών μονοχοριακών διδύμων, μία από τις πιο σπάνιες και υψηλού κινδύνου εγκυμοσύνες για τη μητέρα.

Τα «MoMo» δίδυμα είναι από τους σπανιότερους τύπους διδύμων, αποτελώντας λιγότερο από το 1% των γεννήσεων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δελτίο τύπου του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ «Όταν έκαναν τον υπέρηχο είπαν ότι υπήρχε ένα μωρό. Μου λέει, “Αφήστε να το ξαναελέγξω”, και μετά, “Θεέ μου… υπάρχουν δύο”. Και αρχίσαμε να γελάμε γιατί νομίζαμε ότι ήταν πλάκα. Η γιατρός μού είπε: “Όχι, δεν θα αστειευόμουν με αυτό. Υπάρχουν δύο”».

«Ξέρετε, είναι αστείο, δεν φοβήθηκα», δήλωσε η Μπρίτνεϊ στην εκπομπή Today. «Θυμάμαι να σκέφτομαι, “Εντάξει! Δεύτερος γύρος”».

«Είναι αρκετά σπάνια περίπτωση και οι MoMo δίδυμες εγκυμοσύνες έχουν υψηλό ρίσκο για επιπλοκές στα έμβρυα. Μοιράζονται τα πάντα, εκτός από τους ομφάλιους λώρους, που μπορούν εύκολα να μπλεχτούν μέσα στον ίδιο σάκο, Δυστυχώς, υπάρχουν υψηλά ποσοστά αποβολών σε τέτοιες κυήσεις», λέει η Ρέιτσελ Σίνκεϊ, επίκουρη καθηγήτρια Γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου.

Οι γιατροί θέλησαν να κάνουν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να ελαττώσουν την πιθανότητα επιπλοκών στην εγκυμοσύνη, αλλά και στη γέννα, έτσι της συνέστησαν να εισαχθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, μεταξύ των 24 και 28 εβδομάδων. Αν και ήταν δύσκολο να αφήσει το σπίτι της, στις 25 εβδομάδες μπήκε στο νοσκομείο, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν τα αγέννητα μωράκια της.

Τελικά, τα μωράκια γεννήθηκαν στις 32 εβδομάδες, στις 25 Οκτωβρίου 2022 και πέρασαν πάνω από έναν μήνα στο νοσοκομείο. Επέστρεψαν λίγο πριν από τις γιορτές, κάτι που φάντασε σαν χριστουγεννιάτικο δώρο για την υπόλοιπη οικογένεια.

 

Και με τα τέσσερα μωρά σε καροτσάκια, είναι φυσικό να προσελκύουν αρκετή προσοχή όταν κυκλοφορούν έξω

«Ο κόσμος μας κοιτάζει έκπληκτος όταν βρισκόμαστε σε δημόσιο χώρο. Συνήθιζαν να με σταματούν συνέχεια όταν ήμασταν μόνο ο Λούκα και ο Λέβι- ξέρετε, ο κόσμος ρωτούσε: “Είναι δίδυμα;”. Τώρα είναι σαν τσίρκο», δήλωσε η Μπρίτνεϊ. «Όλοι θέλουν να ρίξουν μια ματιά!».

«Πριν ήταν σαν “πώς θα τα καταφέρουμε με δύο μωρά” και τώρα λέμε “δύο μωρά, αυτό δεν είναι τίποτα”», πρόσθεσε. «Ακούγεται σαν δουλειά, αλλά μας αρέσει πολύ. Απλά έχει γίνει μια νέα κανονικότητα και είναι καλό».

Πηγή:mytwins.gr