Αρχική News Εξηγήστε στα παιδιά σας οτι οι ράγες αναπήρων στις παραλίες δεν είναι...

Εξηγήστε στα παιδιά σας οτι οι ράγες αναπήρων στις παραλίες δεν είναι για παιχνίδι

Εξηγήστε-στα-παιδιά-σας-οτι-οι-ράγες-αναπήρων-στις-παραλίες-δεν-είναι-για-παιχνίδι

Σίγουρα οι παραλίες προσφέρονται για απεριόριστο παιχνίδι για τα μικρά παιδιά. Υπάρχουν ωστόσο κάποια σημεία που ακόμα και τα παιδάκια θα πρέπει να μένουν μακριά και αυτό είναι πρώτα και πάνω από όλα ευθύνη των γονιών τους που τα επιβλέπουν.

Όπως για παράδειγμα οι ράγες των μηχανημάτων που βοηθούν άτομα με αναπηρίες να εισέλθουν στο νερό.

Το πρόβλημα που δημιουργείται όταν οι γονείς αφήνουν τα παιδιά να παίζουν αναδεικνύει με ανάρτηση του  και με σχετική φωτογραφία μάλιστα ο πρόεδρος της οργάνωσης παραπληγικών Δημήτρης Λαμπριανίδης ο οποίος επισημαίνει:

Η εικόνα δείχνει παιδιά να παίζουν πάνω στις ράγες ενός μηχανήματος seatrac το οποίο προσφέρει εύκολη πρόσβαση στο νερό σε άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες. Όταν στέκονται στις ράγες του αυτές γέρνουν και το μηχάνημα απενεργοποιείται. Κρατήστε τα παιδιά μακρυά, εξηγήστε τους ότι δεν είναι παιγνίδι και πρέπει να τα προσέχουμε αφού για κάποιους είναι ο μόνος τρόπος για να χαρούν τη θάλασσα. Μακρυά πρέπει να κρατούμε και ενήλικες που περπατούν στις ράγες του για να πλέννουν τα πόδια τους στο νερό. Οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε πιο υπεύθυνα και να μαθαίνουμε τα παιδιά μας σωστά. Δεν φταίνε αυτά αν εμείς δεν τους δίνουμε σωστή καθοδήγηση.