Αρχική News Ενυδατικές κρέμες. Κάθε παιδικό δερματάκι αξίζει… περιποίηση και ενυδάτωση!

Ενυδατικές κρέμες. Κάθε παιδικό δερματάκι αξίζει… περιποίηση και ενυδάτωση!

Ενυδατικές-κρέμες.-Κάθε-παιδικό-δερματάκι-αξίζει…-περιποίηση-και-ενυδάτωση!

Όλοι θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας, πόσο μάλλον σε ό,τι αφορά την περιποίηση και την ενυδάτωση του δέρματός τους.  Για να μπορέσουμε όμως να επιλέξουμε τις κρέμες που πληρούν τις προδιαγραφές για τον κάθε παιδικό τύπο δέρματος αλλά και τις υψηλές απαιτήσεις μας ως γονείς, πρέπει να ψάξουμε σωστά όλες τις πληροφορίες για το προϊόν που μας ενδιαφέρει να αγοράσουμε.

Διαφέρει το δέρμα των παιδιών από το δέρμα ενός ενήλικα;

Η απάντηση είναι ότι διαφέρει το δέρμα του ενήλικα σε σχέση με ένα παιδί όσον αφορά τη ανθεκτικότητα και το βαθμό ενυδάτωσης.  Η πιο σημαντική διαφορά είναι ότι ο φραγμός του δέρματος στα παιδιά δεν είναι ακόμη ώριμος.  Με τον όρο φραγμό δέρματος εννοούμε μια μεμβράνη που περιβάλλει το δέρμα και το προστατεύει από το εξωτερικό περιβάλλον.  Στα παιδιά ο φραγμός δέρματος είναι λεπτότερος και εύκολα αφυδατώνεται λόγω ανωριμότητας των ιδρωτοποιών και σμηγματογόνων αδένων.

Τι πρέπει να προσέχετε αγοράζοντας μια ενυδατική κρέμα για το σώμα και το πρόσωπο του παιδιού σας;

  • Η  ενυδατική κρέμα για παιδιά πρέπει να έχει εκτιμηθεί ότι είναι μη ερεθιστική. Αυτό ελέγχεται με ειδικές μεθόδους μέτρησης της διάσπασης του φραγμού του δέρματος. Στην ετικέτα του προϊόντος αναγράφονται οι  όροι “hypoallergic” και “dermatologically tested”.
  • Επιλέγετε  ενυδατικές κρέμες που έχουν ουδέτερο  pH.  Αναφέρεται ο  όρος pH balanced ή neutral για να βαδίζει παράλληλα με το pH του δέρματος.                  
  • Προσέξτε να περιέχουν μικρές ποσότητες συντηρητικών για να αποτρέπεται η ανάπτυξη μικροβίων και ο κίνδυνος μολύνσεων στο δέρμα.
  • Επιλέγετε ενυδατικές κρέμες  που έχουν απαλό, ελαφρύ άρωμα ή καθόλου άρωμα.   
  • Η  ενυδατική  κρέμα για παιδιά δεν  πρέπει να περιέχει αλκοόλ (αναφέρεται  με τον όρο «alcohol free» στην ετικέτα). To αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε ξηροδερμία και ερεθισμό στο δέρμα του μωρού. Αναφέρεται  επίσης ως αιθανόλη (ethanol) ή αιθύλ αλκοόλη (ethyl alcohol).  Τα «fatty alcohols» που περιλαμβάνουν  (συνήθως το Cetearyl alcohol και το Cetostearyl alcohol) χρησιμοποιούνται σε ενυδατικές παιδικές κρέμες δέρματος χωρίς προβλήματα και δεν πρέπει να συγχέονται.
  • Επιλέγετε ενυδατικές κρέμες  με μικρό αριθμό χημικών συστατικών. Συστατικά όπως paraben, phthalate, phenoxyethanol δεν πρέπει να περιέχονται στις ενυδατικές κρέμες για παιδιά.                                                                                                                           
  • Τα λιπαρά συστατικά των ενυδατικών κρεμών για παιδιών καλύτερα να προέρχονται από φυτικά έλαια όπως  το αμυγδαλέλαιο, το αβοκάντο, και όχι από παραφίνη που προέρχεται από το πετρέλαιο.
  • Ελέγχετε στην ετικέτα των ενυδατικών κρεμών προειδοποιήσεις (warnings) που μπορεί να αναγράφονται και το χρονικό διάστημα που διατηρείται το προϊόν μετά το άνοιγμα.
  • Εάν το παιδί σας παρουσιάζει έκζεμα ή κάποια άλλη δερματοπάθεια καλό θα ήταν να συζητήσετε με το παιδίατρό σας το είδος της ενυδατικής κρέμας που θα χρησιμοποιήσετε.

Κατανοούμε λοιπόν ότι η επιλογή της κατάλληλης ενυδατικής κρέμας για το παιδί σας είναι απαραίτητη και πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες του, ώστε να διατηρείται η  επιδερμίδα του μαλακή, απαλή και ενυδατωμένη, χωρίς ίχνη ξηροδερμίας. Στα καταστήματα LIDL στην Κύπρο μπορείτε να βρείτε ενυδατικές κρέμες ιδανικές για βρέφη και παιδιά, που ανταποκρίνονται τόσο στις εκάστοτε ανάγκες και ιδιαιτερότητες της παιδικής επιδερμίδας όσο και στις απαιτήσεις σας να διασφαλίσετε το καλύτερο για το παιδί σας