Αρχική News Έγινε δότρια για να σώσει την κόρη της: «θα έδινα και τη...

Έγινε δότρια για να σώσει την κόρη της: «θα έδινα και τη ζωή μου για το παιδί μου»

Μια μητέρα θα έκανε τα πάντα προκειμένου να σώσει τη ζωή του παιδιού της και η Livia Karetka δεν αποτελεί εξαίρεση. Χάρη σε εκείνη, η κόρη της Zsófi υποβλήθηκε με επιτυχία σε μεταμόσχευση ήπατος και τώρα πλέον είναι καλά στην υγεία της.

Η Zsófi άρχισε για πρώτη φορά να έχει προβλήματα με την υγεία της όταν ήταν ακόμη έφηβη. Από υψηλή χοληστερόλη έως χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων, καθώς και ορμονικές ανισορροπίες και δερματολογικά προβλήματα, οι γιατροί σε όλο το Οχάιο δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν την αιτία ή μια αποτελεσματική θεραπεία για να μπορέσουν να την κάνουν καλά.

Λίγους μήνες μετά την τελευταία της χρονιά στο λύκειο, οι γιατροί βρήκαν ότι έπασχε από κίρρωση του ήπατος.

Σύμφωνα με τον Koji Hashimoto, MD, PhD, Διευθυντή Μεταμοσχεύσεων Ήπατος στην Cleveland Clinic και τον χειρουργό που πραγματοποίησε τη μεταμόσχευση ήπατος, η ηπατική νόσος ήταν προχωρημένη και η Zsófi πιθανότατα θα χρειαζόταν μεταμόσχευση ήπατος μέσα σε λίγα χρόνια. Παρά τις γενετικές εξετάσεις και τις πολλαπλές απεικονιστικές εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένων των μαγνητικών τομογραφιών και των αξονικών τομογραφιών, ο Δρ Hashimoto είπε: «Δεν μπορέσαμε να βρούμε την αιτία της ηπατικής νόσου της. Την ταξινομήσαμε ως κίρρωση διηθητικού τύπου με άγνωστη αιτιολογία».

Μόλις ξεκίνησε το πρώτο εξάμηνο σπουδών της Zsófi στο πανεπιστήμιο το φθινόπωρο του 2022, η κατάστασή της επιδεινώθηκε. Γινόταν όλο και πιο κουρασμένη, υπέφερε από σχεδόν συνεχείς πόνους στο στομάχι και παρουσίαζε κιτρίνισμα του δέρματος και των ματιών της -δείγματα ότι το συκώτι της επιδεινωνόταν ραγδαία.

Ήταν απαραίτητο πλέον να κάνει κάνει μεταμόσχευση και η μητέρα της ήταν αυτή που της χάρισε το δώρο της ζωής.

«Θα έδινα και τη ζωή μου για το παιδί μου» δήλωσε η Livia και δηλώνει ευγνώμων που στο τέλος όλα πήγαν καλά.

Πηγή:mama365.gr