Αρχική News Εδωσε στην κόρη της χάπια έκτρωσης και βοήθησε να θάψει το έμβρυο

Εδωσε στην κόρη της χάπια έκτρωσης και βοήθησε να θάψει το έμβρυο

Μια μητέρα από τη Νεμπράσκα δήλωσε ένοχη την Παρασκευή, ότι έδωσε στη 17χρονη κόρη της χάπια για παράνομη έκτρωση πέρυσι και ότι βοήθησε στην καύση και την ταφή του εμβρύου.

Η Τζέσικα Μπάργκες (Jessica Burgess) κατηγορήθηκε ότι βοήθησε την κόρη της, τότε 17 ετών, Σελέστ Μπάργκες (Celeste Burgess), να τερματίσει την εγκυμοσύνη της. Εγγραφα του Περιφερειακού Δικαστηρίου της κομητείας Madison δείχνουν ότι παρήγγειλε χάπια για την άμβλωση στο Διαδίκτυο.

Αφού η έφηβη απέβαλε το έμβρυο 29 εβδομάδων, οι δυο τους έκαψαν τα λείψανα και τα έθαψαν σε ένα χωράφι βόρεια του Νόρφολκ στη βορειοανατολική Νεμπράσκα. Οι Αρχές βρήκαν αργότερα το καμένο έμβρυο.

Ο εισαγγελέας της κομητείας του Μάντισον, Τζο Σμιθ (Joe Smith), δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που κατηγορεί οποιονδήποτε ότι έκανε παράνομα έκτρωση μετά από 20 εβδομάδες, ένας περιορισμός που πέρασε το 2010. Τον Μάιο, ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Τζιμ Πίλεν (Jim Pillen) υπέγραψε απαγόρευση αμβλώσεων για 12 εβδομάδες.

Στις 22 Σεπτεμβρίου αναμένεται να της απαγγελθεί η ποινή της. Δύο από τις κατηγορίες εναντίον της είναι κακουργήματα και ένα πλημμέλημα.

Η Σελέστ Μπάργκες, τώρα 18 ετών, κατηγορήθηκε ως ενήλικας και ομολόγησε την ενοχή της τον Μάιο για αφαίρεση, απόκρυψη ή εγκατάλειψη πτώματος. Στις 20 Ιουλίου αναμένεται η ανακοίνωση της ποινής της. Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και δύο ετών.

Μέσω μηνυμάτων στο Facebook, οι δυο τους συζήτησαν τη διακοπή της εγκυμοσύνης και τα σχέδια να καταστρέψουν τα στοιχεία. Τα μηνύματα, τα οποία απέκτησαν οι αρχές επιβολής του νόμου χρησιμοποιώντας ένταλμα έρευνας, αναφέρονταν λεπτομερώς στα δικαστικά έγγραφα.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, η κόρη έγραφε στα μηνύματα «για το πώς ανυπομονεί να βγάλει το ‘πράγμα’ από το σώμα της». Είπε επίσης «επιτέλους θα μπορέσω να φορέσω τζιν». Σε ένα μήνυμα, η μητέρα της Τζέσικα είπε στην κόρη της ότι είχε πάρει τα χάπια και της έδωσε οδηγίες για το πώς να τερματίσει την εγκυμοσύνη της.

Το περασμένο καλοκαίρι, ένας άνδρας δεν αμφισβήτησε την κατηγορία σε βάρος του σε βαθμό πλημμελήματος επειδή βοήθησε τις γυναίκες να θάψουν το έμβρυο στη γη των γονιών του. Καταδικάστηκε σε επιτήρηση.

Πηγή:ekirikas.com