Αρχική News Δώρισαν τα όργανα του αδικοχαμένου τους Θωμά και έσωσαν 3 μικρά παιδιά

Δώρισαν τα όργανα του αδικοχαμένου τους Θωμά και έσωσαν 3 μικρά παιδιά

Δώρισαν-τα-όργανα-του-αδικοχαμένου-τους-Θωμά-και-έσωσαν-3-μικρά-παιδιά

Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς και φίλοι στον μικρό Θωμά από τα Γρεβενά, το 6χρονο αγόρι που έχασε τη ζωή του μετά από καρδιακή ανακοπή. Το μεγαλείο της ψυχής των γονιών του, προκαλεί θαυμασμό και συγκίνηση καθώς αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του ώστε να χαρίσουν ζωή.

Οι δύο ομάδες γιατρών από την Ιταλία και την Ελλάδα ξεκίνησαν τη διαδικασία 1:30 το πρωί στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο και δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Προτού ξεκινήσουν τη διαδικασία υποκλίθηκαν στον μικρό Θωμά και στους γονείς του τηρώντας μέσα στο χειρουργείο ενός λεπτού σιγής ως φόρο τιμής για την απόφαση που πήραν να μοιράσουν ζωή σε παιδιά που χαροπαλεύουν.

«Να συνεχίσει να χτυπάει η καρδούλα του»

Μάλιστα η μητέρα μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν σε επικοινωνία με τους γιατρούς ευχόμενη να πάνε όλα καλά; «Να συνεχίσει να χτυπάει η καρδούλα του Θωμά και να πραγματοποιήσει τα όνειρα και του Θωμά και του παιδιού που θα τη λάβει» είπε.

Πού θα δώσουν ζωή τα όργανα του Θωμά

Την καρδιά λαμβάνει ένα εξάχρονο κορίτσι στο Τορίνο, που ζούσε με μηχανική υποστήριξη. Ολοκληρώθηκε η αφαίρεση του οργάνου και με όχημα μεταφέρεται στον Άραξο όπου περιμένει αεροσκάφος για να τη μεταφέρει στην Ιταλία. Το χειρουργείο συνεχίζεται και για τα υπόλοιπα μοσχεύματα.

Οι πνεύμονες θα δώσουν πνοή δύναμη σε έναν 11χρονο στο Μπέργκαμο, μέρος από το ήπαρ θα λάβει ένα βρέφος πέντε μηνών επίσης στο Μπέργκαμο και το άλλο τμήμα σε λήπτη στη Ρώμη, ενώ σε λήπτες εδώ στην Αθήνα μεταφέρθηκαν για να δοθούν σε μικρούς λήπτες οι νεφροί και οι κερατοειδείς.

Απινιδωτές αντί στεφάνων

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι γονείς του Θωμά έχουν ζητήσει αντί στεφάνων στην κηδεία να δοθούν χρήματα για την αγορά απινιδωτών για τα σχολεία των Γρεβενών. Υπενθυμίζεται ότι ο μικρός Θωμάς έφυγε από τη ζωή έπειτα από μάχη που έδωσε μετά από ανακοπή που υπέστη.

Πηγή:mama365.gr