Αρχική News Δημιουργήθηκε καρέκλα σε σχολείο της Κύπρου για ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό λόγο

Δημιουργήθηκε καρέκλα σε σχολείο της Κύπρου για ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό λόγο

Δημιουργήθηκε-καρέκλα-σε-σχολείο-της-Κύπρου-για-ένα-ιδιαίτερο-και-ξεχωριστό-λόγο

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε το Δημοτικό Σχολείο Αγίων Ομολογητών ΚΑ’. Συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί του σχολείου έβαλαν στις καρέκλες foam roller στο υποπόδιό της με στόχο την αισθητηριακή αφύπνιση παιδιού με δυσκολίες αισθητηριακής επεξεργασίας, υπερκινητικότητας κτλ.

Αυτή την ιδιαίτερη καρέκλα την εντόπισε στο σχολείο που προαναφέραμε ο Σχολικός/Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος, Ανδρέας Δημητρίου, ο οποίος έκανε και σχετική ανάρτησή: 

«Από την πρόσφατη επίσκεψη μου για επιμόρφωση εκπαιδευτικών στο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Ομολογητών ΚΑ’ εντόπισα μια καρέκλα όχι όπως τις άλλες.

Μια καρέκλα η οποία έχει ως στόχο την αισθητηριακή αφύπνιση παιδιού με δυσκολίες αισθητηριακής επεξεργασίας, υπερκινητικότητας κτλ.

Αυτή την διαφοροποίηση (αναφέρομαι στο foam roller) και αυτές τις εκπαιδευτικές τροποποιήσεις ζητάμε από τους εκπαιδευτικούς μας για καλύτερη προσαρμογή παιδιών με αναπτυξιακές δυσκολίες.

Μπράβο στην εκπαιδευτικό της τάξης και σε όλους τους εκπαιδευτικούς μας που προσπαθούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες του κάθε παιδιού»