Αρχική News Δ/ντης παιδιατρικής Μακαρείου: Δεν αρνηθήκαμε βοήθεια σε κανένα παιδί

Δ/ντης παιδιατρικής Μακαρείου: Δεν αρνηθήκαμε βοήθεια σε κανένα παιδί

Δ/ντης-παιδιατρικής-Μακαρείου:-Δεν-αρνηθήκαμε-βοήθεια-σε-κανένα-παιδί

Μη ανταποκρινόμενες στα πραγματικά γεγονότα φαίνεται πως ήταν καταγγελίες που έγιναν από ιδιώτη παιδίατρο, σύμφωνα με τις οποίες οι γιατροί του Μακάρειου Νοσοκομείου αρνήθηκαν τη νοσηλεία σε τρίχρονο παιδάκι, επειδή δεν ήταν εγγεγραμμένο στο ΓεΣΥ.

Μάλιστα για το θέμα αυτό υπήρξε χθες και κοινή επιστολή της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου και του ΠΙΣ με την οποία τίθεται μεταξύ άλλων το ερώτημα «αν αποτελεί προϋπόθεση για να νοσηλευτεί οποιοσδήποτε δικαιούχος του ΓεΣΥ σε νοσηλευτήριο του ΟΚΥπΥ για επείγον περιστατικό η εκ των προτέρων εγγραφή του σε λίστα προσωπικού ιατρού συμβεβλημένου με τον ΟΑΥ και αν δικαιούχος του ΓεΣΥ, ο οποίος επιλέγει να παρακολουθείται από μη συμβεβλημένο με τον ΟΑΥ ιατρό, δύναται να παραπεμφθεί από τον ιατρό της επιλογής του για νοσηλεία επείγοντος περιστατικού σε νοσηλευτήριο του ΟΚΥπΥ».

Κληθείς από τη «Χαραυγή» να τοποθετηθεί για το γεγονός αυτό ο Χαράλαμπος Χαριλάου, εκπρόσωπος του ΟΚΥπΥ, ανέφερε πως σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο ίδιος από τη μητέρα του παιδιού τα γεγονότα δεν είναι όπως παρουσιάστηκαν. Τόνισε παράλληλα πως πάγια τακτική του Οργανισμού, είναι πως κανένας μα κανένας που θα ζητήσει ιατρική βοήθεια, δεν θα φύγει χωρίς να τη δεχθεί, είτε είναι γραμμένος στους καταλόγους του ΓεΣΥ είτε όχι. Όταν η μητέρα πήγε στο Μακάρειο ρωτήθηκε εαν ήταν εγγεγραμμένη στο ΓεΣΥ και απάντησε αρνητικά. Οι γιατροί την ενημέρωσαν πως θα έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία προ ΓεΣΥ

Ουδέποτε αρνηθήκαμε βοήθεια σε κανένα παιδί

Ουδέποτε οι γιατροί αρνήθηκαν εισαγωγή σε οποιοδήποτε παιδί χρειάζεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, εξήγησε στον ΑΣΤΡΑ ο διευθυντής της παιδιατρικής του Μακάριου νοσοκομείου Αβραάμ Ηλία.

Το ΓΕΣΥ είναι ένας καινούργιος θεσμός, ανέφερε και επισήμανε ότι όλοι πρέπει να ανήκουν σε προσωπικό γιατρό, διαφορετικά είπε, θα υπάρχει κάποιο οικονομικό κόστος.

Υπενθύμισε ότι στο Μακάρειο Νοσοκομείο τις καθημερινές μέχρι και τις έξι το απόγευμα μπορεί να πάρει κάποιος ένα παιδί για εξέταση και αν χρειαστεί αυτό να νοσηλευτεί.

Ο κύριος Ηλία χαρακτήρισε μεταβατική τη φάση αυτή του ΓΕΣΥ σημειώνοντας ότι θα διαφανούν τα όποια προβλήματα και με την κατάλληλη θέληση θα διορθωθούν.

dialogos.com.cy