Αρχική News Χανιά: 12χρονος μετέτρεψε το σπίτι του σε χριστουγεννιάτικο χωριό – Εντυπωσιακές εικόνες

Χανιά: 12χρονος μετέτρεψε το σπίτι του σε χριστουγεννιάτικο χωριό – Εντυπωσιακές εικόνες

Για κάποιους ο χριστουγεννιάτικος στολισμός δεν είναι μια απλή υπόθεση, αλλά αφιερώνουν χρόνο στην προετοιμασία και κλέβουν τις εντυπώσεις με το αποτέλεσμα. Έτσι και για τον 12χρονο Νικηφόρο Σταύρου – Καντεράκη, ο οποίος για ακόμη μία χρονιά επιμελήθηκε μόνος του τον στολισμό – υπερπαραγωγή στο σπίτι του, που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στα Χανιά.

Έχει δεκάδες δέντρα, Άγιους Βασίληδες και χιλιάδες λαμπάκια και αποτελεί ένα από τα πιο στολισμένα σπίτια στην Κρήτη, αν όχι και το πιο στολισμένο.

Χανιά: Έκανε το σπίτι του χριστουγεννιάτικο χωριό

«Μου πήρε δύο εβδομάδες να το στολίσω και συμπληρώνω όλο και περισσότερα κάθε μέρα. Μου αρέσουν πάρα πολύ τα Χριστούγεννα και κάθε χρόνο περιμένω να έρθουν» ανέφερε στο Creta24, ο Νικηφόρος.

Κατασκευάζει φάτνες, στεφάνια, μπάλες και επισκευάζει μέχρι και… τα καμένα λαμπάκια.

Χανιά- στολισμός- Χριστούγεννα

Ο 12χρονος Νικηφόρος δεν στολίζει μονάχα τα Χριστούγεννα, αλλά διακοσμεί μοναδικά το σπίτι του και το Πάσχα, το καλοκαίρι αλλά και την περίοδο του Halloween.

Ασχολείται με τις κατασκευές από πολύ μικρός και όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει διακοσμητής ή να ανοίξει ένα κατάστημα με διακοσμητικά είδη, για όλες τις γιορτές και τις εποχές. Ο Νικηφόρος βέβαια, φαίνεται πως παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει κάνει ήδη τα πρώτα βήματα της καριέρας του, καθώς έχει στολίσει δύο μαγαζιά στα Χανιά.

Χανιά- Χριστούγεννα- στολισμός

«Ο Νικηφόρος είναι ένα χαρισματικό παιδί, ταλαντούχο με δημιουργικό μυαλό. Από 2 ετών άρχισε να διακοσμεί και να κάνει χειροποίητες δημιουργίες. Είμαι πολύ υπερήφανη για αυτόν. Κάθε χρόνο θέλει όλο και περισσότερα λαμπάκια. Στον ελεύθερο χρόνο του κάνει μόνο κατασκευές και χειροποίητες δημιουργίες» ανέφερε η μητέρα του Νικηφόρου, Αθηνά Σταύρου.

Πρόκειται για ένα σπίτι που κλέβει την παράσταση με πλήθος κόσμου να σταματάει καθημερινά απ’ έξω για να το θαυμάσει ή και να το φωτογραφήσει.

Χανιά- Χριστούγεννα- στολισμός

Πηγή:enikos.gr