Αρχική News Barbie: Έρχονται οι νέες κούκλες χωρίς μαλλιά, με προσθετικά μέλη και λεύκη...

Barbie: Έρχονται οι νέες κούκλες χωρίς μαλλιά, με προσθετικά μέλη και λεύκη (pics)

barbie:-Έρχονται-οι-νέες-κούκλες-χωρίς-μαλλιά,-με-προσθετικά-μέλη-και-λεύκη-(pics)

Κούκλες Barbie χωρίς μαλλιά, με κινητικά προβλήματα και λεύκη λανσάρει η Mattel. H εταιρεία θέλει να παρουσιάσει μια «πολυποίκιλη και πολυδιάστατη όψη της ομορφιάς και της μόδας» με στόχο να «επαναπροσδιοριστεί τί σημαίνει μια κούκλα Barbie ή τι να σημαίνει να μοιάζεις με Barbie» ώστε τα παιδιά σε όλο τον κόσμο να «παίζουν με ιστορίες που συναντάνε γύρω τους».

Οι νέες κούκλες προστίθενται στη σειρά «Fashionistas». Για την κούκλα με λεύκη, η Mattel συνεργάστηκε με ειδικό γιατρό δερματολόγο, ενώ για εκείνη με το προσθετικό μέλος, με τον ακτιβιστή Τζόρνταν Ριβς, ο οποίος γεννήθηκε χωρίς τον αριστερό του πήχη. Για την κούκλα χωρίς μαλλιά η εταιρεία τόνισε ότι «αν ένα κορίτσι έχει χάσει τα μαλλιά του για οποιοδήποτε λόγο, θα μπορεί να δει τον εαυτό της να αντικατοπτρίζεται στην κούκλα».

 

Σημειώνεται ότι δείγμα της κούκλας με λεύκη είχε παρουσιαστεί στο Instagram πέρσι, συγκεντρώνοντας πάνω από 60.000 likes. Η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι η δημοφιλέστερη της εταιρείας μέχρι σήμερα. Επίσης, μια κούκλα Barbie με προσθετικό μέλος και σε αναπηρική καρέκλα είχε λανσαριστεί δοκιμαστικά την προηγούμενη χρονιά και έγινε μια από τις πιο δημοφιλείς στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Mattel έχει ήδη λανσάρει κούκλες Barbie με διαφορετικούς σωματότυπους, αποχρώσεις δέρματος, στιλ και χρώματα μαλλιών και ματιών, ενώ το 2017 παρουσιάστηκε η πρώτη Barbie με χιτζάμπ.

Οι νέες κούκλες της σειράς Fashionistas θα είναι διαθέσιμες από την ερχόμενη άνοιξη.

Barbie: Έρχονται οι νέες κούκλες χωρίς μαλλιά, με προσθετικά μέλη και λεύκη (pics) - Media Gallery

Barbie: Έρχονται οι νέες κούκλες χωρίς μαλλιά, με προσθετικά μέλη και λεύκη (pics)

Barbie: Έρχονται οι νέες κούκλες χωρίς μαλλιά, με προσθετικά μέλη και λεύκη (pics) - Media Gallery 3