Αρχική News Αυξήσεις σε επίδομα τέκνου και επίδομα πολύτεκνης μάνας – Πότε θα καταβληθεί...

Αυξήσεις σε επίδομα τέκνου και επίδομα πολύτεκνης μάνας – Πότε θα καταβληθεί και ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Επίδομα-τέκνου:-Πόσο-αυξάνεται-–-Τα-ποσά

Το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας ανακοινώνει ότι η καταβολή του Επιδόματος Τέκνου για το 2024 θα ξεκινήσει από τις 31 Μαΐου 2024 για τους δικαιούχους με ένα ή δυο παιδιά.

Σημειώνεται ότι το Επίδομα Τέκνου επιδέχεται της πλήρους εφαρμογής της Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ATA) και, ως εκ τούτου, σημειώνει αύξηση για φέτος κατά 3,66%.

Διευκρινίζεται ότι οι υφιστάμενοι δικαιούχοι του Επιδόματος Τέκνου δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση για το έτος 2024. Ηλεκτρονική αίτηση χρειάζεται να υποβάλουν οι νέοι δικαιούχοι μέσω του CYLogin. Οι ημερομηνίες υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε πέραν της αύξησης λόγω ΑΤΑ, επιπλέον αύξηση στο Επίδομα Τέκνου κατά 5% καθώς και την ένταξη των φοιτητών πολύτεκνων οικογενειών στο Επίδομα Τέκνου με την καταβολή του 50% του Επιδόματος Τέκνου. Οι πιο πάνω αποφάσεις έχουν λάβει την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου και ακολουθεί η διαδικασία ενώπιον της Βουλής, ενώ θα έχουν αναδρομική ισχύ από την 01/01/2024.

Επιπλέον, η Κυβέρνηση αποφάσισε τη στήριξη των δικαιούχων του Επιδόματος Τέκνου με συγκεκριμένα κριτήρια, οι οποίοι έλαβαν στο πλαίσιο των μέτρων ενίσχυσης συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού εφάπαξ οικονομική στήριξη, ενώ την ίδια στήριξη, με άλλα κριτήρια, έλαβαν και μονογονεϊκές οικογένειες.

Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 καταβάλλεται επίσης το Τιμητικό Επίδομα Πολύτεκνης Μάνας, για το οποίο η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη αποφάσισε τον Μάιο του 2023 αύξηση σε όλες τις εισοδηματικές κατηγορίες, και από το οποίο επωφελούνται πέραν των 16 χιλιάδων πολύτεκνων μητέρων.