Αρχική Bebelicious Αβγά: 4 λόγοι για τους οποίους αποτελούν superfood για τα παιδιά

Αβγά: 4 λόγοι για τους οποίους αποτελούν superfood για τα παιδιά

Εσείς, γνωρίζετε τι προσφέρουν τα αβγά στα παιδιά μας;

Όλοι οι γονείς θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας. Θέλουμε να τα πηγαίνουν καλά στο σχολείο, να είναι ήρεμα, να βρουν τον προσωπικό τους δρόμο στη ζωή και πάνω απ’ όλα, να είναι ευτυχισμένα… Ένας από τους καλύτερους τρόπους να τα φροντίζουμε, είναι να τα βοηθήσουμε να υιοθετήσουν ισορροπημένες και θρεπτικές διατροφικές συνήθειες. Με καλή διατροφή, τα παιδιά έχουν την ενέργεια που χρειάζονται για να μάθουν, να αναπτυχθούν και να επιτύχουν. Και τα αβγά δεν μπορούν να λείπουν από το μενού.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αβγού, ας δούμε κάποιους βασικούς λόγους που μας είναι απαραίτητα.

4 λόγοι για τους οποίους τα αβγά αποτελούν superfood για τα παιδιά

#1 Δυνατός εγκέφαλος

Έρευνες αποκαλύπτουν ότι οι έγκυες και οι θηλάζουσες γυναίκες που τρώνε αβγά είναι πιο πιθανό να καλύψουν τις ανάγκες του παιδιού τους για χολίνη. Τι είναι η χολίνη; Μια ουσία που ενισχύει μέρη του εγκεφάλου τα οποία συνδέονται με τη μάθηση και τη μνήμη. Γνωρίζουμε ότι οι έγκυες χρειάζονται περισσότερη χολίνη, με μελέτη του Πανεπιστημίου του Τορόντο να επισημαίνει ότι το 87% των γυναικών που συμμετείχαν, κατανάλωναν λιγότερη από τη συνιστώμενη ποσότητα.

#2 Υγιής ανάπτυξη
Μελέτες έχουν δείξει τον ρόλο που μπορούν να παίξουν τα αβγά στη ρύθμιση και τη διατήρηση του βάρους ενός παιδιού. Μία εξ’ αυτών διαπίστωσε ότι τα παιδιά που τρώνε πρωινό με βάση τα αβγά, τείνουν να καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες στο μεσημεριανό γεύμα. Μια άλλη έρευνα διαπίστωσε ότι το αίσθημα της πείνας μειωνόταν συνολικά όταν τα παιδιά έτρωγαν ένα πρωινό υψηλότερης πρωτεΐνης με βάση τα αβγά. Αυτό το πρωινό αύξησε την κορεσμό των παιδιών κατά 32%, μείωσε την πείνα κατά 14% και την επιθυμία να φάνε κατά 30% σε σύγκριση με ένα γεύμα πλούσιο σε υδατάνθρακες.

#3 Δεν έχουν ζάχαρη
Η παχυσαρκία είναι ένα ευρέως διαδεδομένο και αυξανόμενο πρόβλημα. Τα αβγά αποτελούν μια υγιεινή επιλογή χωρίς ζάχαρη και πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, μπορούν να μαγειρευτούν με τόσους πολλούς νόστιμους τρόπους, επομένως μπορεί να είναι η τέλεια επιλογή για τη μείωση της πρόσληψης ζάχαρης συνολικά.

#4 Διατροφικά οφέλη
Από διατροφική άποψη, τα αβγά αποτελούν μια εξαιρετική πηγή σιδήρου και είναι μια θρεπτική πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών A, D, E και B12 και, όπως είπαμε, χολίνης.

Αποτελούν επομένως τον πυρήνα μιας διατροφής που μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να μεγαλώνουν υγιή και γερά. Αξίζει λοιπόν να μην τα παραλείπουμε, στα πλαίσια μιας ισορροπημένης για τα παιδιά μας διατροφής και έναν συνολικά υγιεινό τρόπο ζωής.

Πηγή:imommy.gr