Αρχική News Αρχίζει η εγγραφή παιδιών σε παιδιάτρους στο ΓεΣΥ – Όλες οι λεπτομέρειες

Αρχίζει η εγγραφή παιδιών σε παιδιάτρους στο ΓεΣΥ – Όλες οι λεπτομέρειες

Αρχίζει-η-εγγραφή-παιδιών-σε-παιδιάτρους-στο-ΓεΣΥ-–-Όλες-οι-λεπτομέρειες

Στις 4 το απόγευμα σήμερα αρχίζει η διαδικασία εγγραφής των παιδιών στο Γενικό Σύστημα Υγείας.

Στον αρχικό κατάλογο παιδιάτρων περιλαμβάνονται 70 γιατροί από όλες τις επαρχίες οι οποίοι προέρχονται τόσο από το δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα.

Ωστόσο, ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά αφού κάποιοι από τους παιδίατρους που έχουν κάνει εγγραφή στο ΓεΣΥ δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει τη διαδικασία υπογραφής των συμβολαίων τους με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας.
Αναφέρεται ότι με βάση τον πληθυσμό των παιδιών της Κύπρου, το ΓεΣΥ μπορεί να αρχίσει τη λειτουργία του με 70 παιδίατρους.

Ωστόσο, για να εξασφαλίζονται καλύτερες υπηρεσίες προς τα παιδιά, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας ευελπιστεί, βάσει και των μηνυμάτων που λαμβάνει από παιδίατρους, ότι ο αριθμός θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα τουλάχιστον στους 90 γιατρούς.

Δικαίωμα εγγραφής στους καταλόγους των παιδιάτρων έχουν τα παιδιά μέχρι 18 ετών. Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι παιδιά από 15 μέχρι 18 ετών έχουν το δικαίωμα να εγγραφούν είτε στον κατάλογο παιδίατρου είτε στον κατάλογο προσωπικού γιατρού για ενήλικες.

Η εγγραφή του παιδιού σας σε Παιδίατρο γίνεται από τους γονείς ηλεκτρονικά μέσω της Πύλης Δικαιούχων.

Εναλλακτικά, μπορεί να γίνει από τον συμβεβλημένο Παιδίατρο που θα επιλέξετε κατά την πρώτη επίσκεψή σας σε αυτόν.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ποιες ώρες θα μπορώ να επισκέπτομαι τον Παιδίατρό μου;

Ο Παιδίατρός σας θα σας ενημερώνει για τις ώρες λειτουργίας του ιατρείου του. Οι ώρες λειτουργίας των Παιδιάτρων θα είναι διαθέσιμες και στην ιστοσελίδα του ΟΑΥ (www.gesy.org.cy(link is external)).

Θα μπορώ να επισκέπτομαι τον Παιδίατρό μου εκτός των ωρών λειτουργίας του ιατρείου του;

Σε ώρες που δεν προσφέρει υπηρεσίες ο Παιδίατρός σας, θα μπορείτε να επισκέπτεστε τα κέντρα εφημερίας που θα στελεχώνονται από Παιδιάτρους.
Εναλλακτικά, μεταξύ 8 μ.μ. και 8 π.μ. τις καθημερινές και οποιαδήποτε ώρα τα Σαββατοκύριακα και τις δημόσιες αργίες, θα μπορείτε να επισκεφθείτε τον δικό σας Παιδίατρο, σε συνεννόηση μαζί του, καταβάλλοντας 25 ευρώ.

Θα έχω πρόσβαση στα ιατρικά δεδομένα του παιδιού μου;

Θα έχετε άμεση και πλήρη πρόσβαση στα προσωπικά και ιατρικά δεδομένα του παιδιού σας μέσω του λογαριασμού σας στην Πύλη Δικαιούχων.

Η εγγραφή του παιδιού μου στον κατάλογο ενός Παιδιάτρου είναι δεσμευτική;

Μπορείτε, αν δεν είστε ευχαριστημένοι ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, να αλλάζετε τον Παιδίατρό σας κάθε έξι μήνες.
Για παιδιά ηλικίας μέχρι δύο ετών, θα μπορείτε να αλλάζετε τον Παιδίατρό σας πιο συχνά.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ

Το παιδί σας θα επισκέπτεται τον Παιδίατρό του όποτε χρειάζεται, χωρίς περιορισμούς και συμπληρωμή.

Ο Παιδίατρος του παιδιού σας θα χορηγεί στο παιδί όλα τα εμβόλια σύμφωνα με το Πρόγραμμα Εμβολιασμού που ισχύει, χωρίς πρόσθετη χρέωση.

Ο Παιδίατρος θα συνταγογραφεί όλα τα απαραίτητα φάρμακα για τη
θεραπεία του παιδιού, τα οποία θα μπορείτε να προμηθευτείτε από οποιοδήποτε συμβεβλημένο φαρμακείο (με συμπληρωμή 1 ευρώ ανά φαρμακευτικό προϊόν).

Ο Παιδίατρος, εάν το κρίνει απαραίτητο, θα παραπέμπει το παιδί σας σε άλλους συμβεβλημένους παροχείς όπως:
– Ειδικούς Ιατρούς, π.χ. δερματολόγο, ορθοπεδικό, οφθαλμίατρο, ωτορινολαρυγγολόγο, κ.ά., με συμπληρωμή 6 ευρώ για κάθε επίσκεψη σε ειδικό ιατρό και 10 ευρώ συμπληρωμή ανά διαγνωστική εξέταση από ακτινολόγο
για MRI, αξονικό τομογράφο, ακτινογραφία, και
– Εργαστήρια για εργαστηριακές εξετάσεις, με συμπληρωμή 1 ευρώ ανά εργαστηριακή εξέταση ή ομάδα εργαστηριακών εξετάσεων (η συνολική μέγιστη δυνατή χρέωση ανά κατηγορία εργαστηριακών εξετάσεων είναι 10 ευρώ).

Ο Παιδίατρος της επιλογής σας θα είναι παρών στον τοκετό και θα διενεργήσει τις πρώτες εξετάσεις του παιδιού σας χωρίς επιπρόσθετη χρέωση.