Αρχική News Η απίστευτη ιστορία του προώρου μωρού που οι γονείς του πάλευαν με...

Η απίστευτη ιστορία του προώρου μωρού που οι γονείς του πάλευαν με την υπογονιμότητα

Η-απίστευτη-ιστορία-του-προώρου-μωρού-που-οι-γονείς-του-πάλευαν-με-την-υπογονιμότητα

Η απίστευτη ιστορία του πρόωρου μωρού που οι γονείς του πάλευαν με την υπογονιμότητα

Κάθε περίπτωση προωρότητας έχει μια απίστευτη ιστορία για να πεις.

Αυτή η απίστευτη ιστορία του πρόωρου μωρού, είναι του μικρούλη μαχητή Ryker και των γονιών του που πάλεψαν μαζί του.

Αλλά πάλευαν και 6 χρόνια με την υπογονιμότητα και με τις εξωσωματικές που δεν έφερναν αποτέλεσμα. Ώσπου ο μικρούλης Ryker αποφάσισε να έρθει στη ζωή τους. Απλά αρκετά πιο νωρίς από ότι τον περίμεναν…

Αυτή είναι η ιστορία της μαμάς Alex, του μπαμπά Austin και του μικρού RykerΤον Μάρτιο του 2019, η Alex εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο αφού διαγνώσθηκε με προεκλαμψία. Ήταν μόλις 22 εβδομάδων… 2 από τους 3 γιατρούς της ομάδας που την παρακολουθούσαν έκριναν ότι το μωρό έπρεπε να γεννηθεί εκείνη τη μέρα. Ότι ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο να συνεχίσει να ήταν έγκυος η Alex. Όμως αυτό θα σήμαινε ότι το μωρό δε θα είχε πιθανότητες επιβίωσης στις 22 εβδομάδες. Το πιθανότερο ήταν να χάσουν το μωρό τους.

Το ζευγάρι πάλευε 6 ολόκληρα χρόνια με την υπογονιμότητα και δεν θα άφηναν με τίποτα κάτι τέτοιο να συμβεί. Η τρίτη γιατρός τους θέλησε να τους στηρίξει και να τους δώσει την ευκαιρία να προσπαθήσουν να κρατήσουν το μωρό όσο γίνεται περισσότερο μέσα στη μαμά. Η Alex βρέθηκε σε ακινησία στο κρεβάτι και κατάφεραν να κρατήσουν την αρτηριακή πίεση χαμηλή για να αποφύγουν τις επιληπτικές κρίσεις.

 Αυτός ο τρόπος δούλεψε και κατάφερε να κρατηθεί σε αυτή την κατάσταση για 3 εβδομάδες στο νοσοκομείο. Μέχρι που το συκώτι και τα νεφρά της να αρχίσουν να καταρρέουν από την προεκλαμψία. Πλέον ήταν 25 εβδομάδων και οι πιθανότητες επιβίωσης για το μωρό αυξήθηκαν αρκετά. Της έκαναν επείγουσα καισαρική τομή.

Ο μικρός Ryken γεννήθηκε στις 12 Απριλίου του 2019 στις 25 εβδομάδες. Ζύγιζε μόλις 500 γραμμάρια!

 Μετά από μερικές εβδομάδες άλλαξαν νοσοκομείο για να γίνει χειρουργική επέμβαση στην καρδιά του. Ο Ryken πάλεψε με πνευμονία και αιμορραγία στον πνεύμονα, σοβαρή ουρολοίμωξη και εγκεφαλική αιμορραγία δευτέρου βαθμού.

Οι γονείς του δημιούργησαν το βίντεο που θα δεις παρακάτω με όλο το χρονικό.

Γράφουν στην περιγραφή.

12+ ώρες την ημέρα σε ένα μικρό δωμάτιο νοσοκομείου, πρέπει να εμπιστεύονται άλλους ανθρώπους να φροντίζουν το μωρό τους. Να αφήνουν στην άκρη την κανονική ζωή και να θρηνούν για την απώλεια των συναρπαστικών πραγμάτων που βιώνουν οι κανονικοί γονείς.

 Ελπίζουμε επίσης ότι θα καταλάβουν οι άνθρωποι πόσο σκληρά εργάζονται οι γιατροί σε αυτές τις μονάδες, για να παρέχουν το καλύτερο αποτέλεσμα σε αυτά τα μωρά. Τους αγαπάμε και είμαστε τόσο ευγνώμονες, για όλες τις νοσοκόμες και τους γιατρούς μας. Χωρίς αυτούς (και τις προσευχές όλων) ο Ryker δεν θα ήταν εδώ σήμερα.

 

 

Το χαμόγελο του μικρούλη Ryker στο τέλος του βίντεο είναι η δικαίωση για όλους. Τους γονείς αλλά και το προσωπικό της ΜΕΝΝ που έδινε συνεχή μάχη όλο αυτό το διάστημα.

 Τελικά τίποτα δεν είναι αδύνατο. Τίποτα δεν είναι απίστευτο να γίνει. Μόνο οι ιστορίες που μας δίνουν απίστευτη δύναμη…

Πηγή:e-mama.gr