Αρχική News Αλυσίδες κρουσμάτων ιλαράς στην Κύπρο: “Αυτό που μας φοβίζει στην ιλαρά, είναι...

Αλυσίδες κρουσμάτων ιλαράς στην Κύπρο: “Αυτό που μας φοβίζει στην ιλαρά, είναι να μεταφερθεί στον εγκέφαλο”

O παιδίατρος, Νίκος Μακρίδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του OMEGA, “Ενημέρωση Τώρα” και αναφέρθηκε για την έξαρση της Ιλαράς στην Κύπρο, ενώ τόνισε την σημαντικότητα του εμβολιασμού.

Η αρχική του τοποθετήση ήταν η εξής. «Στάλθηκαν στα σχολεία οδηγίες για την ιλαρά, για να φέρουν τα παιδάκια που δεν είναι εμβολιασμένα να κάνουν τα εμβόλια ή όσα έχουν μόνο την πρώτη δόση, να κάνουν και τη δεύτερη»

Ο κ. Μακρίδης ανάφεθηκε και στα συμπτώματα της Ιλαράς που είναι ο πυρετός και το εξάνθημα λέγοντας χαρακτηριστικά «το εξάνθημα το οποίο το βλέπεις καθαρά, είναι σαν γυαλόχαρτο, δεν είναι μέσα στο δέρμα, αλλά εξέχει λίγο απ’ έξω», η αδιαθεσία, η ζαλάδα, ο πονοκέφαλος.

Ενώ εξέφρασε και τον φόβο του «Αυτό που μας φοβίζει στην ιλαρά, είναι να μεταφερθεί στον εγκέφαλο και να κάνει αυτό που λέμε εγκεφαλίτιδα από τον ιό της ιλαράς»

Σύμφωνα με τον παιδίατρο αλυσίδες κρουσμάτων παρουσιάζονται σε χώρες και περιόδους που οι εμβολιασμοί για την ιλαρά δεν γίνονται, με αποτέλεσμα να έχουμε είτε μεμονωμένα περιστατικά είτε εξάρσεις.

«Στην Κύπρο τώρα τελευταία είχαμε κρούσματα ίσως λόγω των πολλών ανεμβολίαστων παιδιών, ίσως λόγω προσφύγων, μεταναστών κλπ, άρα πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά. Να επικοινωνήσουν οι γονείς με τους παιδίατρους και να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος»

Πηγή:omegalive.com.cy