Αρχική News Αεροπλάνο με μωρό: Υπάρχει κατάλληλη θέση;

Αεροπλάνο με μωρό: Υπάρχει κατάλληλη θέση;

Όταν ταξιδεύεις με αεροπλάνο με μωρό η θέση είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείς.

Το ταξίδι με αεροπλάνο με μωρό, μπορεί από μόνο του να αποτελέσει μια πρόκληση. Αν φοβηθεί; Αν δεν σταματήσει να κλαίει; Αν ενοχλεί όλους τους επιβάτες; Αν πρέπει να το αλλάξω; Αυτές είναι μόνο μερικές από τις σκέψεις που κάνεις πριν ταξιδέψεις.

Φυσικά δεν μπορείς να προβλέψεις τα πάντα, αλλά υπάρχουν μερικές κινήσεις που μπορείς να κάνεις με σκοπό να βελτιώσεις το ταξίδι και για εσένα και για το μωράκι σου, αλλά και για τους άλλες επιβάτες και αυτές έχουν να κάνουν με την επιλογή της κατάλληλης θέσης!

Όταν ταξιδεύεις με το αεροπλάνο με μωρό, μπορεί να αναρωτιέσαι αν χρειάζεται να κλείσεις ξεχωριστή θέση για το παιδί σου. Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν στα μωρά έως 2 ετών να ταξιδέψουν στην αγκαλιά του συνοδού. Αν όμως θέλεις να έχει τη δική του θέση, τότε καλείσαι να πληρώσεις ένα εισιτήριο για παιδιά και να χρησιμοποιήσεις ένα βρεφικό κάθισμα αυτοκινήτου.

Αν το μωράκι σου είναι άνω των 8 μηνών, τότε είναι ίσως πιο βολικό να έχει τη δική του θέση, καθώς μετά από τους μήνες αυτούς το παιδί είναι πιο δραστήριο κι αν πρόκειται και για μια μεγάλη πτήση τότε ίσως σε κουράσει να κρατάς ένα υπερκινητικό παιδί στα πόδια σου. Αν ταξιδεύεις λοιπόν με το μωρό σου και με ένα ακόμη άτομο είναι καλύτερο το μωρό να κάτσει στη μεσαία θέση και οι συνοδοί δίπλα, ο ένας στο παράθυρο και ο άλλος στον διάδρομο.

Αν δεν επιλέξεις να αγοράσεις ξεχωριστό εισιτήριο για το μωρό σου και αναρωτιέσαι αν είναι καλύτερο να κάτσετε στον διάδρομο ή το παράθυρο, και τα δύο έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους.

Το παράθυρο έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα, και ιδιωτικότητα οπότε είναι πιο εύκολο αν χρειαστεί να θηλάσεις και να ξεκουράσεις και το κεφάλι σου στο πλάι. Επίσης τα τοπία έξω από το παράθυρο μπορεί να είναι ένας καλός περισπασμός για τα μωρά.

Από την άλλη η θέση στον διάδρομο σου επιτρέπει να έχεις γρήγορη πρόσβαση στην τουαλέτα χωρίς να χρειαστεί να ενοχλήσεις τους διπλανούς σου, αλλά ο κόσμος που περνάει, μπορεί να ενοχλήσει το μωράκι σου που μπορεί να κοιμηθεί.

Όσον αφορά τη σειρά, μερικοί προτιμούν να βρίσκονται κοντά στην τουαλέτα, ενώ άλλοι προτιμούν να είναι μακριά καθώς υπάρχει πολυκοσμία.

Αν λοιπόν θέλεις να βρεις την κατάλληλη θέση όταν ταξιδεύεις με το μωράκι σου, είναι σημαντικό να λάβεις υπόψη σου όλους αυτούς τους παράγοντες καθώς και την διάρκεια της πτήσης και να αποφασίσεις τι έχει μεγαλύτερη αξία για εσένα, η ιδιωτικότητα, δηλαδή η θέση στο παράθυρο ή η γρήγορη πρόσβαση στην τουαλέτα, δηλαδή κοντά στον διάδρομο.

Πηγή:imommy.gr