Αρχική News Αδιανόητο περιστατικό στην Αριζόνα: Πατέρας άφησε το παιδί του να πεθάνει από...

Αδιανόητο περιστατικό στην Αριζόνα: Πατέρας άφησε το παιδί του να πεθάνει από τη ζέστη στο αμάξι για να παίξει video games

Τραγικός θάνατος για δίχρονο κοριτσάκι στην Αριζόνα. Το ξέχασε ο πατέρας του στο αυτοκίνητο, όσο ο ίδιος έπαιζε video games.

Αντιμέτωπος με κατηγορία περί φόνου είναι ένας 37χρονος πατέρας από την Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς φέρεται να άφησε την 2χρονη κόρη του μέσα στο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να πεθάνει από θερμοπληξία.

Δικαστικά έγγραφα, που περιήλθαν στην κατοχή της USA TODAY την Τρίτη, περιγράφουν πως ο «πατέρας στην Αριζόνα άφησε το παιδί του να πεθάνει, όσο έπαιζε video games, ενώ εγκατέλειπε τακτικά και τα υπόλοιπα παιδιά του μέσα στο αυτοκίνητο».

Ο λόγος για τον Κρίστοφερ Σόλτς, 37 χρονών, ο οποίος τακτοποιούσε παράλληλα τα ψώνια και έπαιζε video games, αφήνοντας για αρκετές ώρες και εν μέσω ακραίων θερμοκρασιών, τη δίχρονη κόρη του στο αυτοκίνητο.

Το συμβάν στην Αριζόνα σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο σπίτι της οικογένειας στη Μαράνα, όπως δείχνουν τα δικαστικά έγγραφα. Τώρα αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο δευτέρου βαθμού και κακοποίηση παιδιού.

 

Αριζόνα: Τι είπε ο 37χρονος στους αστυνομικούς

Ο 37χρονος πατέρας στην Αριζόνα, στην κατάθεσή του, υποστήριξε πως η κόρη του κοιμόταν στο αυτοκίνητο, όταν επέστρεψε στο σπίτι από τις δουλειές του, προσθέτοντας πως «δεν ήθελε να την ξυπνήσει», όπως προκύπτει από τα δικαστικά έγγραφα.

Ο Σολτς πρόσθεσε πως είχε ανοίξει τον κλιματισμό στο αυτοκίνητο και «ήθελε να παραμείνει στο όχημα ενώ κοιμόταν η κόρη του». Βάσει δικαστικών εγγράφων, το «κλιματιστικό λειτουργεί για περίπου μισή ώρα, πράγμα που ήξερε ο 37χρονος».

Ο πατέρας στην Αριζόνα δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι είχε ξεχάσει ότι είχε ξεχάσει την κόρη του στο αυτοκίνητο, παρά μόνο όταν η σύζυγός του Erika επέστρεψε στο σπίτι από τη δουλειά μερικές ώρες αργότερα, ρωτώντας πού βρισκόταν η ανήλικη.

Το ζευγάρι βρήκε τη 2χρονη χωρίς τις αισθήσεις της και στο παιδικό της καθισματάκι. Προσπάθησαν να της κάνουν ΚΑΡΠΑ, δεν ανταποκρινόταν με αποτέλεσμα να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

 

Πηγή:reader.gr