Αρχική News 5χρονοι γρονθοκόπησαν 4χρονο συμμαθητή τους με αυτισμό – του έσπασαν 4 δόντια

5χρονοι γρονθοκόπησαν 4χρονο συμμαθητή τους με αυτισμό – του έσπασαν 4 δόντια

Η νέα άγρια επίθεση έγινε από δύο παιδιά μόλις 5 χρόνων. Ενώ βρισκόντουσαν στο σχολείο τους χτύπησαν άγρια με μπουνιές ένα αγοράκι 4 χρόνων με αποτέλεσμα να του σπάσουν τα τέσσερα μπροστινά δόντια του.

«Με ειδοποίησαν από το σχολείο και μου είπαν ότι κουτούλησε κατά λάθος με ένα άλλο παιδάκι, ότι χτύπησε ελαφρά και έχει αιματάκι στα δύο δοντάκια». Αυτό είπαν οι δάσκαλοι σε μητέρα 4χρονου παιδιού με αυτισμό που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από δύο συμμαθητές του, ηλικίας μόλις 5 ετών, την ώρα του διαλείμματος.

Στην πραγματικότητα ήταν ακόμη ένα θύμα βίας ανηλίκων. Όταν η μητέρα μετέβη στο σχολείο, διαπίστωσε ότι η πραγματική εικόνα του γιου της δεν είχε καμία σχέση με την ήπια περιγραφή που φέρεται να της έδωσε το σχολείο. Είδε ότι έλειπαν τα τέσσερα μπροστινά δόντια του 4χρονου παιδιού της.

«Όταν παρέλαβα το παιδί μου τα ούλα του ήταν κατάμαυρα. Το παιδί μού είπε ότι τον χτύπησαν δύο μεγαλύτερα παιδάκια. 5 χρόνων μέσα στο σχολείο την ώρα του διαλείμματος. Είναι μικρότερος και επειδή έχει και αυτισμό, υποτίθεται ότι υπάρχει παράλληλη υποστήριξη η οποία ακόμα δεν ξέρω πού ήταν», είπε η μητέρα του παιδιού.

Η γυναίκα, μόλις παρέλαβε το παιδί από το σχολείο, το πήγε κατευθείαν στον οδοντίατρο ο οποίος διέγνωσε κάταγμα και έκρινε πως έπρεπε να αφαιρεθούν τα δόντια. Όπως καταγγέλλει στο MEGA, η επούλωση των τραυμάτων θα πάρει 3 χρόνια.

Ψυχολόγος: «Θερίζουμε ό,τι σπείραμε»
Αναφερόμενη στο θέμα, η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου, λέει:

«Ήρθε η στιγμή που θερίζουμε ό,τι σπείραμε. Η βία των ανηλίκων είναι άμεσα σχετική με τη βία των ενηλίκων. Εδώ μιλάμε σίγουρα για συμπεριφορές τις οποίες μιμούνται τα παιδιά, μιλάμε σίγουρα για παραμέληση ανηλίκων».

Όπως λέει η ίδια: «Βλέπω και στο σπίτι καθεστώς αόρατης βίας που έχει να κάνει με την παραμέληση του παιδιού που το αφήνεις με ένα τάμπλετ και ανεξέλεγκτο παρακολουθεί οτιδήποτε και από την άλλη τα παιδιά μπορεί να μεγαλώνουν σε έναν περιβάλλον νευρικής υπερπροστασίας που είσαι από πάνω του συνέχεια και το καταπιέζεις. Όταν δεν υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία και αποδοχή από το σπίτι, το παιδί λειτουργεί με τρόπους που είναι ανεξέλεγκτοι».

«Του δώσανε μπουνιές από κάτω του παιδιού και του έσπασαν τα δόντια μέσα στη ρίζα»

Από την πλευρά του, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας, σημειώνει:

«Η γυναίκα μου το είδε και έβαλε τα κλάματα, του έσπασαν τα δόντια, του έσπασαν τα μούτρα του παιδιού. Είναι πάρα πολύ ιδιαίτερο μέσα σε παιδικό σταθμό όπου με όλη την ησυχία του ο κάθε γονέας εμπιστεύεται το παιδί του σε κάποια χέρια».

«Του δώσανε μπουνιές από κάτω του παιδιού και του έσπασαν τα δόντια μέσα στη ρίζα», σημειώνει.

Δικηγόρος οικογένειας 4χρονου: «υπήρξε τραγική αμέλεια από δασκάλους»

Στο «Buongiorno» μίλησε για την υπόθεση, ο δικηγόρος της οικογένειας του 4χρονου αγοριού, Νίκος Αλεξανδρής.

«Τα παιδάκια που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού όπως ο 4χρονος, από τον νόμο, είναι υποχρεωμένοι οι δάσκαλοι να τα προσέχουν ακόμη και στο διάλειμμα. Στην προκειμένη περίπτωση είναι εμφανές ότι αυτό δεν έχει γίνει», ανέφερε αρχικά.

Αναφορικά με την εξήγηση των δασκάλων στους γονείς, ο κ. Αλεξανδρής επεσήμανε πως, «είναι ένα φαινόμενο που έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια και θα πρέπει να κάνουμε ενέργειες ως κοινωνία και πολιτεία. Δεν είναι δυνατόν να ψάχνουμε πάντα να βολευτούμε ή να μην υπάρχουν ευθύνες σε μας, ή να λειτουργήσουμε με την λογική του «έλα μωρέ δεν έγινε και τίποτα». είναι δάσκαλοι, είναι ό,τι πιο ιερό για τις ηλικίες αυτές. Δεν μπορεί στα διαλείμματα το μόνο που κάνουμε είναι να πίνουμε καφέ ή να αδιαφορούμε και όταν συμβαίνει ένα περιστατικό να μην σπεύδουμε έστω το στοιχειώδες, να πάμε το παιδί στον γιατρό. Το παιδί έμεινε για πολλές ώρες τραυματισμένο. Είναι δυνατόν να υπάρχει αδιαφορία και να περιμένουν να έρθει η γιαγιά να πάρει το παιδί να το πάει σπίτι. Δεν το πήγαν στο γιατρό. Η μητέρα, μόλις την πήραν και της είπαν ότι το παιδί έχει ένα ελαφρύ χτύπημα, όταν το είδε έτρεξε στον γιατρό. Από το σχολείο της είπαν ότι δεν έχει γίνει τίποτα. Υπήρξε τραγική αμέλεια και αδιαφορία από τους δασκάλους του σχολείου. Θα αποδοθούν οι ευθύνες που πρέπει».

Πηγή:mama365.gr