Αρχική News Η 5χρονη Ειρήνη νίκησε τον καρκίνο – πάλευε για τρία ολόκληρα χρόνια

Η 5χρονη Ειρήνη νίκησε τον καρκίνο – πάλευε για τρία ολόκληρα χρόνια

Η-5χρονη-Ειρήνη-νίκησε-τον-καρκίνο-–-πάλευε-για-τρία-ολόκληρα-χρόνια

Η μικρή Ειρήνη, που σε λίγες εβδομάδες θα σβήσει τα πέντε της κεράκια, νίκησε την δύσκολη μάχη με τον καρκίνο έπειτα από ένα δύσκολο χειρουργείο, χημειοθεραπείες και μια διπλή μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Η μικρή Ειρήνη, που πριν λίγο καιρό έσβησε τα πέντε της κεράκια, βγήκε νικήτρια στην δύσκολη μάχη με τον καρκίνο έπειτα από ένα δύσκολο χειρουργείο, χημειοθεραπείες και μια διπλή μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Για την μητέρα της, Αντζέλικα, η μικρή Ειρήνη είναι το θαύμα της ζωής της. Όταν γέννησε την πρώτη της κόρη έκανε 6 εξωσωματικές, οι οποίες δεν πέτυχαν. Πέντε χρόνια μετά μπήκε και πάλι στην ίδια διαδικασία για να κάνει ένα παιδί. Αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και χρειάστηκε να της αφαιρέσουν τη μία ωοθήκη. Ακόμα και οι γιατροί της είπαν να αποδεχτεί ότι δε θα κάνει δεύτερο παιδί.

Το 2017 όμως, έμεινε έγκυος φυσιολογικά στην Ειρήνη και πίστεψε πως αυτό το παιδί είναι δώρο Θεού. Τον Αύγουστο του 2019 όταν η Ειρήνη  ήταν 2 ετών, η μητέρα της παρατήρησε μία μελανιά γύρω από το μάτι της. Το κορίτσι διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο. Ακολούθησε ένα δύσκολο χειρουργείο, χημειοθεραπείας, άγχος, αγωνία αλλά και πίστη ότι θα τα καταφέρουν, όπως και έγινε.

Η Ειρήνη ήταν η χαρά του ογκολογικού Νοσοκομείου. Ντυμένη πάντα πριγκίπισσα και μέσα από την παιδική της αθωότητα δεν έχει άσχημες αναμνήσεις. Τον Μάιο του 2021 τελείωσε τις χημειοθεραπείες, ενώ έχει υποβληθεί σε διπλή μεταμόσχευση μυελού των οστών.

 
Τώρα διανύει μία δύσκολη διετία, με την ευχή να μην υπάρξει η υποτροπή της νόσου.«Είναι πολύ σημαντικό για αυτά τα παιδιά να έχουν την ελπίδα και την χαρά. Βοηθάει στις δύσκολες καταστάσεις. Όταν ένα παιδί δεν μπορεί να σηκωθεί μετά το χειρουργείο, βάζεις φαντασία παίρνοντας ένα φουστάνι και του λες να σηκωθεί να περπατήσει σαν πριγκίπισσα. Η Ειρήνη το έβλεπε σαν ένα παιχνίδι και την έκανε καλά».
Πηγή:diaforetiko.gr