
Ο Οργανισμός “Hope For Children” CRC Policy Center, υλοποιεί για 3η συνεχή χρονιά το «θερινό σχολείο», μέσω του οποίου έφηβοι και έφηβες από διάφορες κοινωνικές ομάδες ενισχύουν τις ηγετικές, επικοινωνιακές και οργανωτικές τους δεξιότητες, την κριτική σκέψη αλλά και τις γνώσεις τους σε θέματα που αφορούν τη προστασία των παιδιών.
Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι, το θερινό σχολείο Λευκωσίας που φιλοξενήθηκε από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο έχει ήδη ολοκληρωθεί, με τα παιδιά που συμμετείχαν να έχουν γεμίσει τις καλοκαιρινές τους αποσκευές με νέες γνώσεις, εμπειρίες και φίλους ενώ από τη Δευτέρα 21 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 01 Αυγούστου 2025 με την διεξαγωγή του στη Λεμεσό.
Διευκρινίζεται ότι το θερινό σχολείο υλοποιείται με την οικονομική στήριξη του Ιδρύματος Andrey & Julia Dashin, ενώ η συμμετοχή όλων των παιδιών είναι δωρεάν.
Η εκτελεστική διευθύντρια του Hope For Children, Άντρια Νεοκλέους σε δηλώσεις της ανάφερε ότι “είναι καθοριστικό οι αυριανοί ενήλικες να γνωρίζουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, καθώς και να διαθέτουν τη γνώση και τις δεξιότητες για να υπερασπίζονται τον εαυτό τους και να υποστηρίζουν τους άλλους. Προγράμματα πρόληψης όπως αυτό δίνουν στα παιδιά τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν θετικές δεξιότητες και να εξελιχθούν σε υγιείς πολίτες. Τα εφοδιάζουμε με τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να μπορούν να προστατευτούν από καταστάσεις όπως η βία, ο εκφοβισμός, η κοινωνική απομόνωση κ.α., αλλά και να σταθούν δίπλα σε συνομηλίκους τους που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις.”
Εκ μέρους του Ιδρύματος Andrey & Julia Dashin, ο Andrey Dashin ανάφερε ότι “η υποστήριξη του Θερινού Σχολείου Νέων Πρεσβευτών αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας για την ενδυνάμωση της επόμενης γενιάς. Εξοπλίζοντας τους νέους με τις γνώσεις και τις δεξιότητες για την αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων όπως ο εκφοβισμός, ο ρατσισμός και η ανισότητα, συμβάλλουμε στην καλλιέργεια μιας πιο περιεκτικής και συμπονετικής κοινωνίας. Πιστεύουμε στη δύναμη των νέων να ηγηθούν θετικών αλλαγών και τους ενθαρρύνουμε να συμμετέχουν ενεργά σε τέτοιες πρωτοβουλίες, επειδή η οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος ξεκινά με τα βήματα που κάνουμε σήμερα.”
Οι συμμετέχοντες ηλικίας 12 με 15 χρονών μέσα από συζητήσεις και δραστηριότητες αναλύουν διάφορα ζητήματα όπως ο διαδικτυακός εκφοβισμός, ο σχολικός εκφοβισμός, ο ρατσισμός, η αποδοχή και η μοναδικότητα της διαφορετικότητας, η ρητορική μίσους κατά των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων και η έμφυλη βία, αναφέρεται τέλος.
ΚΥΠΕ