Κινδύνεψε να πεθάνει από ένα μπαλάκι, το βράδυ της Τετάρτης (28/09), ένα αγοράκι οκτώ μηνών στην Αμαλιάδα.

Το παιδάκι, ενώ έπαιζε, έβαλε το μπαλάκι στο στόμα, με συνέπεια να μην μπορεί να ανασάνει.

Ωστόσο, χάριν στην αντίδραση της μητέρας του και στη συνέχεια των γιατρών και του προσωπικού του νοσοκομείου, το παιδί σώθηκε και αργότερα μεταφέρονταν για εξετάσεις και νοσηλεία στο Νοσοκομείο Πύργου.

Συγκεκριμένα, ήταν λίγο μετά τις 7:30, όταν στην γειτονιά της οικογένειας, ακούστηκε έντρομη η μητέρα να καλεί σε βοήθεια, κρατώντας στην αγκαλιά της στο δρόμο το παιδί.

Αρχικά, υπήρξε μεγάλη αναστάτωση, αφού κανείς δεν καταλάβαινε τι είχε συμβεί. Ωστόσο, στη συνέχεια, γείτονας τους μετέφερε στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και άμεσα η παιδίατρος που βρίσκονταν στο νοσοκομείο και το προσωπικό της Νοσηλευτικής Μονάδας ξεκίνησαν την προσπάθεια να βγάλουν από το στόμα του παιδιού το μπαλάκι και μάλιστα το συντομότερο δυνατό για να καταφέρει να ανασάνει και να επανακτήσει τις αισθήσεις του.

Όταν τα κατάφεραν, συνεχίστηκε η προσπάθεια για πλήρη επανάκτηση των αισθήσεών του, ενώ σύμφωνα με το patrisnews.com, υπήρχε το ενδεχόμενο να διασωληνωθεί, κάτι που τελικά απεφεύχθη.

Τελικά, το παιδί κατάφερε να συνέλθει και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πύργου, συνοδεία περιπολικού και μηχανών της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Πηγή:omegalive.com.cy