Η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) πληροφορεί τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών των δημόσιων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων ότι στους ακόλουθους συνδέσμους μπορούν να βρουν χρήσιμο υλικό, εγκεκριμένο από το ΥΠΠΑΝ, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Το αρχείο αυτό αποτελείται από εκπαιδευτικά βίντεο σε μορφή κινουμένων σχεδίων, εκπαιδευτικά βίντεο που προσομοιάζουν στη διδασκαλία της τάξης, βίντεο-παραγωγές εκπαιδευτικών και παιδιών με συγκεκριμένες θεματικές ενότητες, podcast με ερωτήσεις παιδιών που απαντώνται από ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου Κύπρου κ.ά. Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να αξιοποιήσουν με δημιουργικό και εκπαιδευτικό τρόπο μέρος του ελεύθερου τους χρόνου, κάνοντας επαναλήψεις των όσων διδάχθηκαν τη σχολική χρονιά που πέρασε, περνώντας, παράλληλα, ποιοτικό χρόνο με τους γονείς και κηδεμόνες τους.

1) Εκπαιδευτική Τηλεόραση http://elearning.schools.ac.cy/index.php/el/webtv

Σειρά προγραμμάτων εκπαιδευτικής τηλεόρασης που αφορά στην Προδημοτική εκπαίδευση. Νηπιαγωγοί παρουσιάζουν θέματα του Αναλυτικού Προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) χρησιμοποιώντας ποικίλες μεθόδους.

Εδώ θα βρείτε συγκεντρωμένο και οργανωμένο όλο το οπτικοακουστικό υλικό που παράχθηκε στο πλαίσιο της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου. Παρέχεται η δυνατότητα αναζήτησης συγκεκριμένου μαθήματος ενδιαφέροντος.

  • «Μαθαίνουμε στο σπίτι» - «Μαθαίνουμε Ασφαλείς»

 http://elearning.schools.ac.cy/index.php/el/mathainoume-sto-spiti

http://elearning.schools.ac.cy/index.php/el/mathainoume-asfaleis

Πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας. Τα μαθήματα απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικής Εκπαίδευσης. Τα σχετικά βίντεο είναι ομαδοποιημένα ανά τάξη.

  • «Μένουμε Σπίτι και Γυμναζόμαστε»

 - http://elearning.schools.ac.cy/index.php/el/menoume-spiti-kai-gymnazomaste

Συλλογή από βίντεο για σωματική άσκηση στο σπίτι για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και για Άτομα με Αναπηρίες (ΑμΕΑ). Παραγωγή: Κυπριακός Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ).

  • Παραγωγές από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο https://paragoges.pi.ac.cy/?home (επιλογή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης)

O Τομέας Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου προσφέρει στον παραπάνω σύνδεσμο εκπαιδευτικές ταινίες και άλλο οπτικοακουστικό υλικό. Δίνεται η δυνατότητα αναζήτησης θεματικής ενότητας ενδιαφέροντος, με βάση τη βαθμίδα εκπαίδευσης των παιδιών.

2)     “Science Talks Kids Edition” podcast από το Πανεπιστήμιο Κύπρου - https://anchor.fm/sciencetalkskids

Ηχογραφημένες εκπομπές που απευθύνονται σε παιδιά 3-11 ετών και στόχο έχουν να τα εξοικειώσουν με διάφορα επιστημονικά θέματα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήσεις στους ακαδημαϊκούς/ερευνητές του Πανεπιστημίου Κύπρου.