Η Αστυνομία Κύπρου - ΥΚΑΝ και το Μουσείο Παραμυθιού ανακοινώνουν την δημιουργία της Ακαδημίας Γονέων – Family Academy. 


Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη ενός διαλόγου με τους γονείς με σκοπό τη συζήτηση θεμάτων και σκέψεων που περιστρέφονται γύρω από την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών αλλά και την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας. 

Η Ακαδημία, θα επιχειρήσει μέσα από δομημένες παρουσιάσεις και συζητήσεις να απαντήσει στις ανησυχίες και στα ερωτήματα των γονιών σε σχέση με τον γονεϊκό τους ρόλο, να ενισχύσει τις δεξιότητες τους, να τους ενδυναμώσει και να τους εκπαιδεύσει με απώτερο στόχο να μπορούν να υποστηρίξουν την ανάπτυξη της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών τους. 

Η Ακαδημία Γονέων θα προσφερθεί δωρεάν στους γονείς.

Το πρόγραμμα  

Περιλαμβάνει 8 σεμινάρια διάρκειας μιάμισης ώρας το κάθε ένα και τα οποία θα πραγματοποιηθούν μια φορά το μήνα. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά αρχίζοντας από τις 21  Απριλίου έως και τον Δεκέμβριο του 2021.
Επίσης, θα δημιουργηθεί μια σειρά Podcast Family Academy όπου μια φορά το μήνα ένας καταξιωμένος επιστήμονας θα μιλά για θέματα που αφορούν τα παιδιά και την οικογένεια. 
 
Το αναλυτικό πρόγραμμα της Ακαδημίας Γονέων - Family Academy αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Μουσείου Παραμυθιού και στη σελίδα του στο Facebook. 

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Μουσείο Παραμυθιού τηλ. 22376522. Βρείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ.